Norah Jones singlom ‘Carry On’ najavljuje album ‘Day Breaks’

Norah Jones vraća se jazz korijenima novim singlom ‘Carry On’ – prvom pjesmom s iščekivanog studijskog izdanja ‘Day Breaks’.

Norah Jones (Foto: Universal Music)
Norah Jones (Foto: Universal Music)

“Day Breaks” šesti je studijski album Norah Jones, a u Hrvatskoj ga očekujemo 7. listopada. “Day Breaks” svojim zvukom i duhom povratak je debitantskom izdanju “Come Away With Me” (2003.), kojim je Norah osvojila širu publiku. Novi album donosi 12 pjesama – devet autorskih u čijem nastajanju su pripomogli Sarah Oda i Pete Remm te tri obrade kompozicija Horacea Silvera, Dukea Ellingtona i Neila Younga.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DqA25Ug71Mc[/youtube]

“Imala sam bebu i bila budna usred noći. Pjesme su mi prolazile glavom i pokušavala sam ih snimiti dok sam hranila bebu. U kuhinji imamo klavir tako da su pjesme koje su snimane za album nastale na njemu.” Kaže Norah te nadodaje “Nakon prvog albuma sam se udaljila od klavira. I dalje sam ga svirala, no bila sam više inspirirana skladati i snimati na gitari. Bilo je jasno da ću nove pjesme i na albumu odsvirati na klaviru, pošto nisu pjesme za gitaru. Stvarno sam uživala.”

Norah Jones 'Day Breaks'
Norah Jones ‘Day Breaks’

Osim što se vratila jazz korijenima, Norah Jones za novo izdanje ponovo je udružila snage s glazbenicima s kojima je surađivala i na debitantskom izdanju. Norah i Eli Wolf su se bavili produkcijom, a na snimanju su im se pridružili Brian Blade (bubnjevi) i njegov kolega Chris Thomas (bas gitara).

“Brian mi je zaista bio važan za ovo izdanje. Nevjerojatan je bubnjar. Željela sam nekog tko će donijeti drugačiju vibru i drugačije stilove, a da sve bude prirodno. Željela sam ritam sekciju koja funkcionira prirodno, koja se poznaje”, izjavila je Norah Jones.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X