Nova supergrupa Dark Tree Bark objavila treći singl ‘Bijela soba’ prije izlaska albuma

Objavljen je treći singl nove domaće supergrupe Dark Tree Bark, “Bijela soba”. Bend kaže da je u pitanju pjesma “za prog sladokusce i motorijade”, a slijedi nakon dvaju singlova kojima se projekt ranije predstavio, “Sanjarenje” i epske 12-minutne “Fjord”, a sve će se naći na albumu prvijencu koji izlazi 13. lipnja zajedno sa svježe otisnutim…

Dark Tree Bark (foto: Marina Uzelac)

Objavljen je treći singl nove domaće supergrupe Dark Tree Bark, “Bijela soba”. Bend kaže da je u pitanju pjesma “za prog sladokusce i motorijade”, a slijedi nakon dvaju singlova kojima se projekt ranije predstavio, “Sanjarenje” i epske 12-minutne “Fjord”, a sve će se naći na albumu prvijencu koji izlazi 13. lipnja zajedno sa svježe otisnutim pločama.

I ovoga puta jedan jedini Doringo Videography pripremio je spot/vizual za pjesmu. Luka Čapeta se uhvatio u koštac s miksanjem i provlačenjem gitara kroz auspuh motora. Hrvoje Nikšić odvozio tape echo, pripremio miks te snimio napržene rifove i volov sound gitare. Ivan Maiv Manjkas držao klik za Marija Petrinjaka koji je shvatio da mu prog i dalje leži negdje duboko u duši. Jakov Koščak je odvinuo gain od Sound City pojačala na 11 i ostavio to kao default postavke za snimanje sad i ubuduće. Leo Beslać po uzoru na Jona Lorda, Ricka Wakemana i Keitha Emersona odlučio još jednom ostaviti svoj trag na prog rock sceni. A ja sam se po prvi put okušao u svojim kantautorskim i šrederskim vodama te pokušao vokale što više utopiti u miks, a da pritom ne utopim i svoj ego,” objašnjava vođa projekta Josip Šustić, dodajući da su “Marco Quarantotto i Konrad Lovrenčić opasno podebljali stvari za live nastupe” te da uskoro stižu datumi prvih koncerata.

Ovaj popis ključnih aktera lokalne alternativne scene svakom bi poznavatelju domaće glazbe trebao biti dovoljan da mu procure sline u iščekivanju albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X