Novi dokumentarac o Davidu Bowieju

U travnju ove godine Carnegie Hall i Radio City Music Hall u New Yorku održali su dva rasprodana tribute koncerta u čast Davidu Bowieju.

David Bowie (Foto: Wikipedia)
David Bowie (Foto: Wikipedia)

Na koncertima su sudjelovali Michael Stipe, The Flaming Lips, Cat Power, Debbie Harry, Laurie Anderson, Cindy Lauper, Esperazna Spalding, John Darnielle (Mountain Goats) i još neki glazbenici koji su svojim izvedbama napravili presjek Bowiejeva opusa.

Koncerti su i snimljeni, a Okayplayer TV je objavio i kratki dokumentarac u režiji Rafe Scoobey-Thala u kojemu su i intervjui s mnogima koji su u ovom tributeu sudjelovali. Razgovori i reminiscencije o Bowieju snimani su u backstageu za vrijeme probe.

Cat Power je tom prilikom izjavila kako je Bowieja uvijek na neki neobičan način doživljavala majčinskom figurom, a Debbie Harry se prisjetila svoje prve turneje s Bowiejem u doba kad je još svirao klavijsturu za Iggy Popa. Wayne Coyne je ustvrdio da je David Bowie bio mitološko biće, poput Djeda Mraza, Isusa Krista ili Evela Knivela.

U dokumentarcu se, osim intevjua i tribute koncerta, mogu vidjeti i snimke Bowiejevih koncerata i dijelovi nekih spotova.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZKC_dymNiEU[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X