Novi dokumentarac o Davidu Bowieju

U travnju ove godine Carnegie Hall i Radio City Music Hall u New Yorku održali su dva rasprodana tribute koncerta u čast Davidu Bowieju.

David Bowie (Foto: Wikipedia)
David Bowie (Foto: Wikipedia)

Na koncertima su sudjelovali Michael Stipe, The Flaming Lips, Cat Power, Debbie Harry, Laurie Anderson, Cindy Lauper, Esperazna Spalding, John Darnielle (Mountain Goats) i još neki glazbenici koji su svojim izvedbama napravili presjek Bowiejeva opusa.

Koncerti su i snimljeni, a Okayplayer TV je objavio i kratki dokumentarac u režiji Rafe Scoobey-Thala u kojemu su i intervjui s mnogima koji su u ovom tributeu sudjelovali. Razgovori i reminiscencije o Bowieju snimani su u backstageu za vrijeme probe.

Cat Power je tom prilikom izjavila kako je Bowieja uvijek na neki neobičan način doživljavala majčinskom figurom, a Debbie Harry se prisjetila svoje prve turneje s Bowiejem u doba kad je još svirao klavijsturu za Iggy Popa. Wayne Coyne je ustvrdio da je David Bowie bio mitološko biće, poput Djeda Mraza, Isusa Krista ili Evela Knivela.

U dokumentarcu se, osim intevjua i tribute koncerta, mogu vidjeti i snimke Bowiejevih koncerata i dijelovi nekih spotova.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZKC_dymNiEU[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X