Novi Nirvana NFT-ovi bit će lansirani povodom rođendana Kurta Cobaina

Nezamjenjivi tokeni bit će stvoreni od prethodno neobjavljenih fotografija s nastupa iz 1991. godine. Prihod će ići u dobrotvorne svrhe.

Kurt Cobain na ‘MTV Unplugged’ (Izvor: Youtube)

Novi set Nirvana NFT-ova bit će lansiran sljedeći mjesec, kako bi se proslavio 55. rođendan Kurta Cobaina. Nezamjenjivi tokeni bit će objavljeni 20. veljače i bit će napravljeni od dosad neviđenih fotografija snimljenih na jednom od koncerata benda 1991. godine.

NFT set će se sastojati od 28 fotografija koje je napravio fotograf Faith West i prodavat će se putem Pop Legendza. Slike su snimljene 6. listopada 1991. – šest dana nakon objavljivanja albuma “Nevermind”, kada je Nirvana nastupila u JC Dobbsu u Philadelphiji.

Cijena digitalnih komada počinje od 99 dolara i ide čak do 250.000 dolara. Obožavatelji će moći kupiti kopije fotografija u crno-bijeloj i u tzv. acid-washed tehnici za 99 dolara ili preuzeti umjetnička djela stvorena od tri slike za 499 dolara. Po ovim cijenama bit će dostupno 100 primjeraka NFT-a.

Što se tiče skuplje cijene, asortiman će uključivati ​​četiri jedinstvena NFT-a u GIF obliku izrađena od 10 nikad prije viđenih slika, koje dolaze s uokvirenim ispisom jedne slike koju potpisuje West. Oni će se prodavati na dražbi pojedinačno, također u crno-bijelim i acid-washed verzijama, s početnim cijenama od 67 Ethereum ili 250 tisuća dolara.

Prihod od prodaje ići će LGBTQ+ neprofitnoj organizaciji The Trevor Project and Grid Alternatives , koja ima za cilj borbu protiv klimatskih promjena i nejednakosti prihoda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X