Novi singl SUN U najavljuje njezin drugi album

Nakon kratkotrajne pauze zagrebačka producentica i glazbenica SUN U vratila se produkciji i izdaje novi singl ‘Tlo’.

SUN U (Foto: Vjekoslav Palinić)

Kao i do sada SUN U (Sanja Šiljković) potpisuje glazbu, tekst i produkciju, te ovim singlom najavljuje skori izlazak njezina drugog albuma koji bi svijetlo dana trebao ugledati 2022. godine. Uz glazbeni dio, Sanja se ponovno uhvatila u koštac i s vizualnim izričajem koji je, kako kaže, kod ove pjesme još jače povezan s audio doživljajem.

“Mislim da je tekst poprilično jasan i direktan, zapravo veća je fora da se pjesmu promatra paralelno kroz tekst i sliku, jer sam nekako taj unutarnji strah odlučila pretočiti u fizičku formu lika od kojeg bježim po šumi. Stalno se vrtim oko tih nekih naših unutarnjih strahova, od neuspjeha i želja, kao mali smo svi, puni entuzijazma kako ćemo jednog dana biti veliki, i onda to po putu samo nekako potone. Ili nas je same strah, ili nas je strah zbog drugih, a sve nam je u glavi, i dosta često ne stignemo ni razmisliti o nečem već kao da se cijeli život svede na niz instantnih brzopoteznih odluka. Kako u pjesmi kažem, u kom trenutku odustanemo, u kom trenutku biramo sudbinu, kako bi bilo kad bi vrijeme moglo stati pa da za to vrijeme porušimo zidove i onda o svemu promislimo kako spada, prije nego donesemo odluke što smo, što želimo i što će nam to nešto dugoročno donijeti. Lik stvorenja u spotu simbolizira taj strah koji nas konstantno proganja, kojeg smo sami stvorili, ali kako smo ga stvorili, možemo ga i natjerati da nestane jer je imaginaran i na kraju ipak neopipljiv”, objašnjava SUN U.

Na drugom se albumu Sanja okušala u pisanju na hrvatskom jeziku što se s prethodnim singlovima pokazalo dobrom odlukom.

“Pa zapravo mi brže ide pisanje na hrvatskom, a ne vidim nikakvu tematsku razliku između ovih i prijašnjih pjesama na engleskom, a kako sam već načela taj hrvatski moment iza Discovera, odlučila sam jednostavno cijeli drugi album snimiti na materinjem. Nekako mi ni nema smisla sad miješati kruške i jabuke na jednom mjestu.” – iskrena je Sanja. Kako je poznata i kao vizualna umjetnica ne čudi što je spot za “Tlo” radila upravo ona.

“Nažalost, taj spot je imao toliko nesretnih momenata, jer prvobitni scenarij je skroz bio drukčiji, a igrom nesretnih događaja/okolnosti, hrpa stvari je pošla po zlu, na kraju me preteklo godišnje doba gdje bi ta prvobitna ideja bila izvediva, pa sam morala prisilno mijenjati kompletan scenarij, lokaciju, radnju, ma sve. Ali mi je drago na kraju, zato što se ova radnja još više uklapa u cijelu tematiku. Kad sam raspisala i rascrtala novi scenarij, našla sam se s Miranom Brautovićem (Palm Productions) da dogovorimo sve oko snimanja, paralelno angažirala kostimografkinju Tajanu Štasni za šivanje kostima. Snimili smo sve u jednom danu, idući dan sam ga odmah krenula montirati i kroz tri, četiri dana je bio gotov, složila animaciju, vizualne efekte i sad mogu napokon odahnuti i zatvoriti tu stranicu i krenut dalje”, priča nam SUN U i napominje kako će nakon ove kratkotrajne pauze krenuti u bržu produkciju novih materijala.

“Kako se dogodila ta veća vremenska pauza između prijašnjeg singla koja se uopće nije trebala dogoditi, već kao što sam rekla, niz nesretnih okolnosti, a i ta cijela situacija oko pandemije, potresa, sve je bilo nešto krivo, tako da sad planiram to malo nadoknaditi s kraćim razmacima između singlova. Ispada kao da nisam ništa radila, što je totalno krivo, taman sam u međuvremenu snimila dovoljno materijala za drugi album kojeg planiram onda nekad u 2022. izbaciti van”, zaključuje SUN U.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X