Novinari Dubrovačkog dnevnika grafit grupe Kiša metaka povezali s nacionalističkom histerijom

Članak naslova ‘MALOUMNICI SRAMOTITE NAS U Gradu ponovno osvanuo ratoubilački grafit’ u Dubrovačkom dnevniku službeno može ući u anale kao primjer potpune novinarske nepismenosti, ujedno i potpunog izostanka zdravorazumskog razmišljanja u novijoj hrvatskoj povijesti.

Grafit koji je uzburkao (novinarske) duhove u Dubrovniku (Izvor: DubrovackiDnevnikrtl.hr)
Grafit koji je uzburkao (novinarske) duhove u Dubrovniku (Izvor: DubrovackiDnevnikrtl.hr)

“Nakon što je saborski zastupnik srpske manjine jučer izjavio, nakon žestoke rasprave u Saboru oko ministra kulture Zlatana Hasanbegovića, kako su sada na rubu ne samo da šalju verbalne metke nego i da se počnu tući, njegova izjava je dobila epilog u Dubrovniku. Neukusan i neprimjeren grafit jutros je osvanuo u Pilama kraj crkvice sv. Đurđa. Nepoznati počinitelj ili više njih ispisali su na kamenu ‘Kiša metaka’ vjerojatno aludirajući na Pupovčevu izjavu, ne napisavši i riječ verbalnih metaka iz autentične izjave, što je vjerojatno zaboravio ili mu je bilo teško ispravno napisati,” – piše tako Dubrovački dnevnik u uvodnom tekstu koji je naslovljen velikim štampanim slovima: “Maloumnici sramotite nas”.

Uistinu su riječi nekad poput bumeranga, jer osim što se nepotpisani novinar (ili novinari) spomenutog portala prekrstio ministra Zlatka Hasanbegovića u Zlatana, utoliko nije svjestan svijeta izvan političkih okvira. Da jest, znao bi da je Kiša metaka splitski hip hop sastav i bilo bi mu jasno da je riječ o ‘običnom’ grafitu supkulturne glazbene scene. Ovako autor teksta, fotograf i urednik koji je dao zeleno svjetlo takvom članku pridonijeli su širenju medijske panike kod one populacije koja ne zna o čemu je riječ, tj. salvama smijeha kod onih koji znaju i ne mogu vjerovati da čitaju spomenuti tekst.

Zahvaljujući takvim člancima prosječnom čitatelju uistinu nije teško etiketirati novinare kao maloumnike. Obzirom na ideološku histeriju koja trese ovu zemlju u kojoj bi jedina logična pitanja bila: Gdje su (ukradeni) novci? I ima li posla/budućnosti? Ovakvo besmisleno dolijevanje ulja na vatru i izazivanje vjerske i nacionalne netrpeljivosti, jer je bilo teško upisati “Kiša metaka” u internetsku tražilicu, uistinu zaslužuje da nepotpisanim kolegama koji su plasirali taj članak u Dubrovačkom dnevniku hladne glave poručimo: maloumnici sramotite nas.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Komentar

Idi na Vrh
X