Novom verzijom pjesme ‘Luda’ Ida Prester najavljuje izlazak EP-a ‘Luda Remixes’

Svojim upornim radom i strašću, Idine poletne plesne melodije i minimalizam u pjesmama, jezgroviti tekstovi i jedinstvena estetika napravili su od nje jednu od ikona domaće pop scene.

Ida Prester ‘Luda Remixes’

Svi će se složiti da je Ida Prester unikatna pojava na glazbenoj sceni, ne samo domaćoj nego i puno šire. Od samih početaka u Lollobrigidi, svojim nevjerojatnim optimizmom i pozitivnom energijom, već 18 godina romantičnim plesnim hitovima drma muzičku scenu, radijske postaje i festivalske pozornice. Zanemarujući kritike okoline, neopterećena i uvijek vjerna sebi, krenuvši u samostalne vode prije nekoliko godine, krenula je i njena transformacija iz buntovne punkerice u mirnije pop indietronica vode, zadržavši i dalje svoju specifičnu originalnost i dosljednost u nastupima i tekstovima.

U suradnji s pocket palmom, 2020. godine izbacuje atmosferični pop-synth singl “Luda” kojim se publika odmah zarazila, te ga je Ida ubrzo prepustila domaćim producentima koji su napravili tri svoje verzije, od kojih je jučer objavljen prvi, inspiriran Stoogesima, “Luda (Štef’s Dog version)” s pratećim videom, za čiji je nastanak zaslužan Hrvoje Štefotić – Štef, koji je uz glazbu i aranžman, zaslužan i za režiju i montažu videa.

“Pjesma je izgleda inspirativna i za druge autore pa ima čak četiri verzije i to totalno različite. Prepoznaje se po mom vokalu koji je specifičan, ali u nekim verzijama su promijenjene i harmonije i atmosfera…”, rekla je Ida za Gloria.hr portal na kojem je video jučer imao premijeru.

U izdanju PDV-a EP “Luda Remixes”, s originalnom pjesmom i još 3 nove verzije, “Luda (Ilija Rudman Remix)”, “Luda (Time To Sleep Remix)”, “Luda (Štef’s Dog Version)”, izlazi 18.2., a osim digitalnog formata otvorene su prednarudžbe i za lathe-cut 12″ vinyl.

Izvršni producent izdanja je doajen klupske scene Marijan Felver, koji otkriva pozadinu cijelog projekta: “Da dugo čekanje ne mora nužno biti loše, dokazuje novi Idin EP. Ideja da se promocija novog singla Luda napravi u neuobičajenom mjestu za takve prilike – noćnom klubu potaknula je razne ideje. Prva od njih bila su prikladna prateća izdanja, remixevi koje će napraviti prestižni domaći producenti. S Idom sam oko toga kliknuo na prvu, a izbor glazbenika koji će je postaviti na plesne podije nametnuo se sam od sebe. Emocija koju prepoznajem kod ljudi uvijek mi je bila najvažnija, a upravo to, osim u Idinom, nalazim u radu Ilije Rudmana, Karla Pavlovića (Time To Sleep) i Hrvoja Štefotića – Štefa. Bez obzira što je od ideje do objave EP-a s remiksevima prošlo dvije godine, sve se skupa nekako ipak dogodilo u pravom trenutku jer osim što je cijeli projekt spoj izvrsnih ljudi, sve je skupa sjajna najava nadolazećem Idinom albumu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X