‘Now And Then’ Beatlesa na putu je da postane 18. singl benda na vrhu ljestvice

Bio bi to prvi singl benda koji je osvojio prvo mjesto u 54 godine, a posljednji je bio ‘The Ballad Of John And Yoko’ iz 1969. godine.

The Beatles (foto: United Press International/Wikipedia)

“Posljednja” pjesma Beatlesa, ‘Now And Then’, na putu je da postane 18. broj jedan singl benda. Zadnja snimka koja uključuje sva četiri originalna člana izašla je prošli tjedan s glazbenim spotom u režiji Petera Jacksona koji sadrži nedavno otkrivene snimke članova.

Pjesma je prošlog tjedna debitirala na 42. mjestu u Ujedinjenom Kraljevstvu – na temelju samo 10 sati prodaje – i već premašuje prodaju ostalih pjesama među prvih pet, prema službenim ljestvicama. Očekuje se da će se popeti na broj jedan kada u petak (10. studenog) bude objavljena službena ljestvica singlova. To bi također moglo označiti prvi singl benda koji je osvojio prvo mjesto u 54 godine, a posljednji je bio ‘The Ballad Of John And Yoko’ iz 1969. godine.

Pjesma je izašla na vidjelo zahvaljujući demo vrpci koju je snimio pokojni John Lennon, a dovršili su je Paul McCartney i Ringo Starr uz pomoć umjetne inteligencije koja je skinula autorov vokal s izvorne snimke. McCartney je ovaj projekt prvi put najavio još u lipnju kada je potvrdio da s bubnjarom radi na novoj pjesmi koja će poslužiti kao “posljednja” pjesma diskografije benda. Starr je nedavno rekao da je rad na singlu bio “kao povratak Johna Lennona”.

Jacksonova vizualna pratnja uključuje arhivske snimke četvorke. U priopćenju za tisak objavljenom ranije ovog tjedna, redatelj je detaljno opisao svoju početnu nevoljkost da se prihvati projekta, navodeći da je smatrao da je “količina tjeskobe gotovo prevelika da bi se s njom mogao nositi”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X