Obitelj Georgea Floyda protiv Kanyea Westa priprema tužbu tešku 250 milijuna dolara

Tužba zbog reperovih lažnih tvrdnji o Floydovom ubojstvu bit će podignuta u ime Floydove maloljetne kćeri.

Kanye West (foto: Revolt TV/Screenshot)

Obitelj Georgea Floyda planira tužiti Kanyea Westa i njegove suradnike za odštetu od 250 milijuna dolara zbog reperovih lažnih izjava o Floydovoj smrti. Roxie Washington, majka Floydove kćeri, planira podnijeti tužbu u ime djeteta koje je maloljetno. Obitelj optužuje Westa, njegove poslovne partnere i suradnike za uznemiravanje, otuđivanje, klevetu i nanošenje emocionalne boli.

Prema priopćenju, Floydova je obitelj Westu poslala pismo upozorenja zbog njegovih komentara na Drink Champs. Tijekom nastupa, reper je lažno tvrdio da Floyda nije ubio bivši policajac Derek Chauvin, već da je umro od fentanila. (Trenutno nije jasno uključuju li ti gorespomenuti “suradnici” Candace Owens, budući da je West preuzeo opovrgnutu tvrdnju o Floydovoj smrti iz njezina novog “dokumentarca” The Greatest Lie Ever Sold koji je producirao Daily Wire).

“Ako pogledate, koljeno mu čak nije ni bilo na vratu”, rekao je West o Chauvinu, koji je osuđen za ubojstvo Floyda držanjem koljena na njegovom vratu i leđima, uskraćujući mu kisik i uzrokujući ozljedu mozga i srčani zastoj.

Najava planova za tužbu optužuje Westa za svjesno davanje “očito lažnih izjava” o Floydovoj smrti kako bi “promicao svoj brend i povećao marketinšku vrijednost i prihod za sebe, svoje poslovne partnere i suradnike.” Iako nema pravne osnove za pokretanje tužbe za klevetu u ime preminule osobe, čini se da su odvjetnici koje je Floydova obitelj angažirala za ovu tužbu spremni tvrditi da su Westove lažne izjave o Floydu imale jednako štetan učinak na njegovu obitelj i kćer.

“Interesi djeteta su prioritet”, rekao je Nuru Witherspoon iz Witherspoon Law Group. “Kći Georgea Floyda ponovno je traumatizirana komentarima Kanyea Westa i on za nju stvara nesigurno i nezdravo okruženje.” Drugi odvjetnik, Pat D. Dixon, III., iz Dixon & Dixon, dodao je: “Kanyeovi komentari su odvratni pokušaj da se zanemari život Georgea Floyda i da se profitira na njegovoj nehumanoj smrti. Gospodina Westa ćemo smatrati odgovornim za njegove flagrantne primjedbe protiv nasljeđa gospodina Floyda.”

Westove lažne izjave o Floydu, kao i njegovi dodatni antisemitski komentari na Drink Champs, odmah su izazvali uznemirenost nakon što je epizoda objavljena tijekom vikenda. Nakon toga, jedan od voditelja emisije, N.O.R.E., izdao je pregršt isprika, a epizoda je na kraju povučena s platformi za podcaste i YouTubea.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X