Objavljen digitalni zbornik pjesničke inicijative ‘Di si bio 2020?’

Zbornik ima i humanitarni cilj prikupljanja sredstava za obnovu Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja.

Di si bio 2020.?

Pjesnička inicijativa “Di si bio 2020?” objavila je digitalni zbornik „Di si bio 2020?: Stihovi pod maskama“ koji je dostupan na linku: https://ivorkruljacpdfzbirkedownloadbesplatno.weebly.com/ te u digitalnoj kolekciji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Pored umjetničkog suočavanja sa svim nedaćama 2020., zbornik ima i humanitarni cilj prikupljanja sredstava za obnovu Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja. Na početku zbornika nalazi se stranica s bar kodom koji čitatelje vodi do računa grada Petrinje i uputama kako donirati za knjižnicu koliko su u mogućnosti i/ili žele. Za one koji ne koriste mobilno bankarstvo, nalaze se i upute za ispunjavanje opće uplatnice.

Zbirka je objavljena danas, 22. ožujka, na godišnjicu razornog potresa u Zagrebu koji se dogodio u prvom tjednu prvog lockdowna u Hrvatskoj, te dan nakon Međunarodnog dana poezije.

Ova književna inicijativa čini desetero pjesnika i pjesnikinja: Denis Špičić, Ines Kosturin, Ivor Kruljac, Julije Savić, Josipa Marenić, Luka Antić, Matko Abramić, Petra Zelenika, Vanda Borelli i Žarko Jovanovski te ilustratorica Nina Alvir.

Inicijativu možete pratiti i preko društvenih mreža: https://www.facebook.com/disibio2020,
https://www.instagram.com/disi_bio2020/

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X