Objavljen ‘Original Album Collection 1&2’ sa sveukupno 12 albuma Josipe Lisac

Najznačajniji albumi iz neprocjenjivog diskografskog opusa Josipe Lisac objavljeni su u dugoočekivanom box setu ‘Original album collection 1 & 2’. Riječ je o ukupno dvanaest sjajnih albuma, od kojih svaki box set sadrži po šest digitalno remasteriranih albuma jedinstvene Josipe Lisac koja svojim fascinantnim interpretacijama oduševljava publiku već punih 50 godina.

Josipa Lisac 'Original Album Collection 1'
Josipa Lisac ‘Original Album Collection 1’

Prvo poznanstvo, a potom i vječna ljubav s poznatim skladateljem i popularnim rock’n’roll pjevačem Karlom Metikošem potpuno je oblikovalo njen glazbeni put i formiralo je u jedinstvenu umjetnicu čije su ideje, zanimljivost i životna snaga već desetljećima bez konkurencije. Zajedno su snimili više od deset albuma, a njih čak devet je obuhvaćeno s ova dva box seta.

“Original album collection 1” sadrži prvih šest Josipinih albuma poredanih kronološki. Prvi i neizostavni je album “Dnevnik jedne ljubavi” iz 1973. Kapitalno djelo, konceptualni album i prva ženska rock’n’roll ploča čije su bezvremenske pjesme odoljele godinama i postale neke od najznačajnijih u povijesti hrvatske glazbe. Reizdanje ovog albuma, objavljeno 2009. godine nagrađeno je Porinom, a Karlo Metikoš posthumno, Ivica Krajač i Josipa Lisac nagrađeni Porinom za Najbolje antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe 2015. godine. Potom slijedi album “Najveći uspjesi” iz 1974. godine s Josipinim festivalskim uspješnicama poput “Što me čini sretnom”, predivnom Dedićevom pjesmom s kojom je Josipa nastupila na Opatijskom festivalu 1968. godine, “Kapetane moj” izvedene na Splitu 1970. godine, “Na, na, na, na” s kojom se 1973. godine natjecala na Euroviziji i ostale. Svoju glazbenu svestranost Josipa je pokazala već na samom početku karijere pa je 1976. godine snimila s Boškom Petrovićem i velikanima svjetskoga jazza (Ernie Wilkins, Clark Terry, Johnny Basso…) album “Josipa Lisac & B.P. Convention Big Bend International”, koji je također uvršten u ovaj box set. Odlazak Karla Metikoše i Josipe Lisac u SAD rezultirao je albumom “Made in U.S.A.” iz 1979. godine, snimljenim na hrvatskom i engleskom jeziku u “Studiju 55” u Los Angelesu i “Sounds Good Recordings”. Njen idući album “Hir, hir, hir” iz 1980. producirali su Karlo Metikoš i Brane Živković, a osim naslovne pjesme album sadrži i jednu od njenih najemitiranijih pjesama “Magla”. Prvi box set “Original album collection 1” zatvara album “Lisica” iz 1982. godine s još jednim velikim hitom “Hazarder”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X