Objavljen solo album Kurta Cobaina ‘Montage of Heck: The Home Recordings’

Prvo solo izdanje glazbene ikone Kurta Cobaina, ujedno je i soundtrack dokumentarnog filma ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’, redatelja Bretta Morgena.

Kurt Cobain 'Montage of Heck: The Home Recordings'
Kurt Cobain ‘Montage of Heck: The Home Recordings’

Novo izdanje nosi naziv „Montage of Heck: The Home Recordings“, a na njemu se nalaze nikad objavljene snimke frontamana legendarnog sastava Nirvana. Soundtrack predstavlja vrijednu zbirku snimaka s Kurtovih osobnih kaseta, pružajući nam uvid u srž njegovog kreativnog napretka od samih početaka. Novo izdanje sadrži kratke demo snimke, glazbene eksperimente, te konačno, komadiće pjesama i stihova koji se kasnije pojavljuju na Nirvaninim izdanjima. Svjetlo dana je ugledala i Kurtova verzija pjesme „And I Love Her“, bezvremenskog sastava The Beatles, te do sada neobjavljena „Sappy (Early Demo)“.

Standardna verzija „Montage of Heck: The Home Recordings“ izdanja donosi 13 pjesama na CD-u, kao i u digitalnom obliku, dok se deluxe izdanje sastoji od 31 pjesme, među kojima su i demo snimke. Za vjerne obožavatelje tu je „Kurt Cobain: Montage of Heck Super Deluxe Edition“ izdanje, koje sadrži dokumentarni film, soundtrack, ali i booklet od 160 stranica, proširene intervjue, fotografije, i mnogo više.

Dokumentarni film prati Kurta od ranih godina u Aberdeenu, pa sve do vrhunca karijere, a predstavlja izuzetan filmski doživljaj umjetnika koji je žudio za reflektorima, iako se izmicao zamkama popularnosti, kao i autentičan uvid u njegov život, umjetnički izričaj i um. Brett Morgen pisao je, režirao i producirao film, počevši još 2007. godine na prijedlog Cobainove obitelji. Jedina kćer Kurta Cobaina i Courtney Love, Frances Bean Cobain, pripomogla je s produkcijom filma u kojem se mogu vidjeti i mnoge snimke Nirvaninih nastupa uživo, kao i nikad objavljene obiteljske snimke, fotografije, članci i zbirke pjesama.

Film je premijerno pušten na ovogodišnjem Sundance Film Fesitvalu, a nakon kratkog prikazivanja u kinima, premijeru je doživio i na američkoj televiziji u svibnju.

Izdanje „Montage of Heck: The Home Recordings“ hrvatskoj je publici dostupno i u digitalnom obliku: https://umhr.lnk.to/montage

„Montage of Heck: The Home Recordings“ popis pjesama – standardno izdanje:

The Yodel Song
Been A Son (Early Demo)
The Happy Guitar
Clean Up Before She Comes (Early Demo)
Reverb Experiment
You Can’t Change Me/Burn My Britches/Something In The Way (Early Demo)
Scoff (Early Demo)
Desire
And I Love Her
Sappy (Early Demo)
Letters To Frances
Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle (Demo)
She Only Lies

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X