Objavljen solo album Kurta Cobaina ‘Montage of Heck: The Home Recordings’

Prvo solo izdanje glazbene ikone Kurta Cobaina, ujedno je i soundtrack dokumentarnog filma ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’, redatelja Bretta Morgena.

Kurt Cobain 'Montage of Heck: The Home Recordings'
Kurt Cobain ‘Montage of Heck: The Home Recordings’

Novo izdanje nosi naziv „Montage of Heck: The Home Recordings“, a na njemu se nalaze nikad objavljene snimke frontamana legendarnog sastava Nirvana. Soundtrack predstavlja vrijednu zbirku snimaka s Kurtovih osobnih kaseta, pružajući nam uvid u srž njegovog kreativnog napretka od samih početaka. Novo izdanje sadrži kratke demo snimke, glazbene eksperimente, te konačno, komadiće pjesama i stihova koji se kasnije pojavljuju na Nirvaninim izdanjima. Svjetlo dana je ugledala i Kurtova verzija pjesme „And I Love Her“, bezvremenskog sastava The Beatles, te do sada neobjavljena „Sappy (Early Demo)“.

Standardna verzija „Montage of Heck: The Home Recordings“ izdanja donosi 13 pjesama na CD-u, kao i u digitalnom obliku, dok se deluxe izdanje sastoji od 31 pjesme, među kojima su i demo snimke. Za vjerne obožavatelje tu je „Kurt Cobain: Montage of Heck Super Deluxe Edition“ izdanje, koje sadrži dokumentarni film, soundtrack, ali i booklet od 160 stranica, proširene intervjue, fotografije, i mnogo više.

Dokumentarni film prati Kurta od ranih godina u Aberdeenu, pa sve do vrhunca karijere, a predstavlja izuzetan filmski doživljaj umjetnika koji je žudio za reflektorima, iako se izmicao zamkama popularnosti, kao i autentičan uvid u njegov život, umjetnički izričaj i um. Brett Morgen pisao je, režirao i producirao film, počevši još 2007. godine na prijedlog Cobainove obitelji. Jedina kćer Kurta Cobaina i Courtney Love, Frances Bean Cobain, pripomogla je s produkcijom filma u kojem se mogu vidjeti i mnoge snimke Nirvaninih nastupa uživo, kao i nikad objavljene obiteljske snimke, fotografije, članci i zbirke pjesama.

Film je premijerno pušten na ovogodišnjem Sundance Film Fesitvalu, a nakon kratkog prikazivanja u kinima, premijeru je doživio i na američkoj televiziji u svibnju.

Izdanje „Montage of Heck: The Home Recordings“ hrvatskoj je publici dostupno i u digitalnom obliku: https://umhr.lnk.to/montage

„Montage of Heck: The Home Recordings“ popis pjesama – standardno izdanje:

The Yodel Song
Been A Son (Early Demo)
The Happy Guitar
Clean Up Before She Comes (Early Demo)
Reverb Experiment
You Can’t Change Me/Burn My Britches/Something In The Way (Early Demo)
Scoff (Early Demo)
Desire
And I Love Her
Sappy (Early Demo)
Letters To Frances
Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle (Demo)
She Only Lies

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X