Objavljen spot za solo raritet Joea Strummera ‘Fantastic’

Spot uključuje kratko pojavljivanje Eddieja Veddera iz Pearl Jama.

Joe Strummer 002

Glazbeni video za “Fantastic”, dosad neobjavljenu solo pjesmu Joea Strummera koja se nalazi na box setu “Joe Strummer 002: The Mescaleros Years”, debitirao je na službenom YouTube kanalu pokojnog frontmena Clasha.

Video sadrži montažu fotografija i arhivskih snimaka Strummera, te uključuje kratko pojavljivanje Eddieja Veddera iz Pearl Jama. Video počinje emotivnom snimkom Strummera koji potiče ljude da se slažu jedni s drugima. Spot je režirao Lance Bangs, čije zasluge uključuju videospotove za pjesme R.E.M., Green Day i Georgea Harrisona.

“Fantastic” je bila jedna od Strummerovih posljednjih snimki i uključuje vokale koje je snimio u čuvenom Rockfield studiju u Walesu u prosincu 2002., istog mjeseca kada je umro.

“Joe Strummer 002: The Mescaleros Years” sadrži remasterirane verzije triju studijskih albuma koje je Strummer snimio sa svojim pratećim bendom, The Mescaleros — “Rock Art and the X-Ray Style” iz 1999., “Global a Go-Go” iz 2001. i posthumni “Streetcore” iz 2003. — kao i disk pod nazivom “Vibes Compass” koji se može pohvaliti s 15 rijetkih i dosad neobjavljenih pjesama.

“Vibes Compass” uključuje “Fantastic”, kao i neke od prvih demo snimaka koje je Strummer napravio sa The Mescaleros, isječke nekoliko kasnijih pjesama grupe i pjesmu pod nazivom “Ocean of Dreams” koja na kojoj gostuje gitarist Sex Pistolsa Steve Jones. Kolekciju je priredila Strummerova udovica, Lucinda Tait, a dostupna je kao komplet od četiri CD-a, paket od sedam LP ploča i digitalno.

Fizičke verzije box seta dolaze s knjigama koje sadrže ekskluzivne nove intervjue sa Strummerovim prijateljima, suradnicima i kolegama iz benda Mescaleros, kao i dosad neviđene rukom pisane bilješke, tekstove i crteže iz Joeovih arhiva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X