Objavljen trailer za ‘Indiana Jones 5’ naslovljen ‘Dial of Destiny’

Indyjev najnoviji izlet smješten je u šezdesete, za vrijeme svemirske utrke između SAD-a i Sovjetske Rusije.

Indiana Jones (foto: Disney)

Disney je objavio prvi trailer za “Indiana Jones and the Dial of Destiny,” kako se službeno zove peti nastavak pustolovne franšize s Harrisonom Fordom. Trailer prikazuje ostarjelog Indyja u njegovim slavnim danima arheologije i avantura. Film je najavljen za 30. lipnja sljedeće godine.

Najava počinje klasičnim Indyjevim ludorijama koje prkose smrti dok skače između jurećih tuk tuk automobila. Vidimo i kako trči uz vlak u pokretu i vozi motocikl po kiši iza aviona, ali “ti su dani došli i prošli”, kaže Ford kao umirovljeni Indy koji se držao nastave.

“Ne vjerujem u magiju, ali nekoliko puta u životu sam vidio stvari koje ne mogu objasniti,” pripovijeda on nakon prvog pogleda na negativce koje igraju Mads Mikkelsen i Antonio Banderas, te Indyevo kumče koju glumi Phoebe Waller-Bridge. Kultna glazba Johna Williamsa iz “Indiane Jonesa” čuje se dok Indy uzima svoju fedoru, za dlaku izbjegava vlak na konju i bičuje neke negativce na kraju trailera.

Indyjev najnoviji izlet smješten je u šezdesete, za vrijeme svemirske utrke između SAD-a i Sovjetske Rusije. Za razliku od prethodnih filmova, George Lucas nije napisao priču i Steven Spielberg nije redatelj. Umjesto toga, obje te uloge će popuniti James Mangold, koji je poznat po svojim filmovima kao što su “Logan”, “Ford vs.Ferrari”, “3:10 to Yuma” i drugima. Spielberg je još uvijek uključen kao izvršni producent, a Lucasu, izvornom kreatoru filmske franšize, pripisuje se određeno sudjelovanje u scenariju.

Uz Forda glumi i John Rhys-Davies, koji ponavlja ulogu Sallaha, zadnji put viđenog u filmu “Indiana Jones and the Last Crusade,” iz 1989., kao i pridošlice poput Thomasa Kretschmanna, Boyda Holbrooka, Shaunette Renée Wilson i Tobyja Jonesa.

“Indiana Jones 5” trebao bi biti posljednji film ne samo 80-godišnjeg Forda, već i za 90-godišnjeg skladatelja Williamsa. “Trenutno radim na ‘Indiana Jones 5’, za koji je Harrison Ford – koji je dosta mlađi od mene – mislim da je najavio da će biti njegov posljednji film”, rekao je Williams za Associated Press u intervjuu u lipnju 2022. “Pa sam pomislio: ako Harrison to može, onda možda mogu i ja.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X