Objavljen trailer za novi grafički roman ‘Who Killed Kurt Cobain’

Priča istražuje život, mentalno stanje i samoubojstvo Kurta Cobaina iz vizure njegovog imaginarnog prijatelja Boddaha, a trailer prikazuje scene Nirvaninih koncerata, susreta s Courtney Love, legendarnog MTV Unplugged giga i neke druge scene emocionalnog razdora pokojne zvijezde.

'Who Killed Kurt Cobain'
‘Who Killed Kurt Cobain’

“Kurt me vodio posvuda, kroz njegove ljubavi, u L.A., u njegove vene, na turneje, u svoju utrobu, u Japan, u svoje tihe krikove. Čak i u slike njegova uma projicirane na zidovima. Posvuda.”, uvodne su riječi grafičkog romana koje izgovara Boddah.

“Kada je imao 15 godina, na zidu škole je napisao grafit “ubij svoje roditelje”. Sjetite se tih riječi. Moje ime je Boddah, i ja sam ubio Kurta Cobaina.”

U sinopsisu knjige koju je napisao nagrađivani autor Nicolas Otero, stoji kako je ikonički pjevač i najveći autor svoje generacije Kurt Cobain za sobom ostavio fenomenalno naslijeđe, legiju fanova i tajnu u posljednjem pismu adresiranom za Boddaha.

Grafički roman “Who Killed Kurt Cobain” djelomično je baziran na romanu “Le Roman de Boddah” francuske autorice Heloise Guay de Bellissen, a u ovoj adaptaciji oživljavaju se događaji iz Cobainovog stvarnog života, narisani kroz lik njegovog imaginarnog prijatelja iz djetinjstva.

“Čitatelj preko Boddaha dobiva sjedalo u prvom redu u kojem može doživjeti uspone i padove jednog od najutjecajnijih glasova generacije, i to na način koji dosad nisu imali prilike doživjeti”, poručuje autor.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X