Objavljena knjiga o velikoj ljubavi Leonarda Cohena, ‘So Long, Marianne’

Ova dirljiva, melankolična i bolno autentična ljubavna pri­ča ispričana je uz ranije neobjavljene pjesme i poruke Leonarda Cohena, što je čini iznimnim svjedočanstvom o životu tog proslavljenog kantautora i pjesnika.

“So Long, Marianne”

­„So Long, Marianne“ Leonarda Cohena jedna je od najpoznatijih ljubavnih pjesama 20. stoljeća, međutim, manje je poznato da je posvećena Marianne Ihlen, fatalnoj Norvežanki koja je osvojila srca dvojice iznimnih umjetnika.

U biografiji te osebujne žene naslovljenoj kao i pjesma, “So Long, Marianne”, spisateljica Kari Hesthamar pripovijeda njezinu životnu priču koja se velikim dijelom odigravala na grč­kom otoku Hidri, kamo se Marianne doselila s norveškim piscem Axelom Jensenom. Međutim, ubrzo nakon rođenja sina, Axel napušta Marianne što otvara put do njezina srca još neafirmiranom kanadskom pjesniku Leonardu Cohenu. Ova dirljiva, melankolična i bolno autentična ljubavna pri­ča ispričana je uz ranije neobjavljene pjesme i poruke Leonarda Cohena, što je čini iznimnim svjedočanstvom o životu tog proslavljenog kantautora i pjesnika.

Autorica Kari Hesthamar knjigu “So Long, Marianne” objavila je 2008. na temelju iscrpnih razgovora koje je vodila s Marianne Ihlen kao i intervjua s Leonardom Cohenom te privatne arhivske građe. Danas vodi produkcijsku kompaniju Svartrost koja producira pripovjedačke podkaste i dokumen­tarce za velike norveške medijske korporacije i kulturne institucije.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X