Objavljena originalna instrumentalna glazba iz filma ‘Indigo Kristal’

Soundtrack je nastao u produkciji kolektiva Crni Cerak, a originalnu instrumentalnu muziku uradio je tandem Damjan Nedelkov (Gazorpazorp i proto tip) i Nikola Bugarčić, kojima je ovo iskustvo bilo prvi rad na filmu.

‘Indigo Kristal’ – Soundtrack

Od svoje premijere u ožujku 2023. godine do danas debitantski film Luke Mihailovića ‘Indigo Kristal’ od kultnog ostvarenja postao je kino i televizijski hit i izvan granica regije.

Radnja filma događa se tijekom četiri dana. Glavni lik Vuk se iz zatvora vraća u Šabac i pokušava promijeniti sebe, druge, svijet… Pored samog filma za koji je Luka Mihailović napisao i scenarij, fotografije (Vladimir Milivojević Bugi, Vladimir Đurić), glumaca (Miodrag Radonjić, Denis Murić, Nina Janković…), veliku pažnju izazvala je i glazba.

Soundtrack je nastao u produkciji kolektiva Crni Cerak, a originalnu instrumentalnu muziku uradio je tandem Damjan Nedelkov – Nikola Bugarčić, kojima je ovo iskustvo bilo prvi rad na filmu.

Objavu soundtracka prati i spot za glazbenu temu filma “Indigo Kristal”. Video je nastao u Down There Studiju, snimatelji su bili Srđan Mančev i Luka Mihailović, montirao je Vladislav Andrejević. Pored scena iz filma u spotu su i kadrovi “iza kulisa” koji su nastali za vrijeme snimanja filmske glazbe.

O samom filmu i vezi s glazbom Luka Mihailović kaže: “Ovaj projekat nije za cilj imao komercijalan uspeh, već naprotiv cilj je bio istinski underground generacijski krik mladosti. Muzika je tu imala ključnu ulogu. Što kroz originalni album ‘Paket Angažman’ koji je iz univerzuma filma stigao kao EP, što kroz originalne instrumentalne kompozicije koje dolaze kao atmosferski kontrateg na imanentnu muziku filma.”

Damjan Nedelkov je poznat kao član grupa Gazorpazorp i proto tip, Nikola Bugarčić je jedan od najtalentiranijih basista i kompozitora mlađe generacije u regiji, a ideja da se radi na glazbi za film došla je spontano.

“2021. godine na letovanju sa Lukom došli smo na ideju da radim muziku za film, što je meni bila ogromna želja, jer sam već neko vreme bio jako naložen na to što su Nick Cave i Warren Ellis uradili u filmu ‘The Assassination of Jesse James’. O saradnji sa Lukom mogu samo da kažem sve najbolje i da mu se zahvalim na ukazanoj šansi. Veliko zadovoljstvo mi je bilo što sam radio na filmu i imao priliku da budem na snimanju u Šapcu, stekao nova prijateljstva a i najbitnije što sam radio film sa svojim prijateljima – od muzičara do scenografa, glumaca… Na taj način stavili smo neku vrstu pečata na naše prijateljstvo i početak nekih novih pobeda,” sumira svoje iskustvo Damjan Nedelkov.

EP sa originalnom instrumentalnom muzikom iz filma “Indigo Kristal” dostupan je na svim streaming platformama, kao i na YouTubeu i Bandcampu.

Saznajte više:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X