Objavljene nominacije za Gotham, ‘Murina’ u lovu na nagrade

Redateljica i glavna zvijezda hrvatskog filma nominirane su u tzv. ‘breakthrough’ kategorijama.

“Murina” (foto: HAVC)

Smatra se da ono što nazivamo sezonom filmskih nagrada obično započinje dodjelom nagrade Gotham koja se u New Yorku uručuje najboljim ostvarenjima na polju nezavisnog filma. Ovogodišnja će se ceremonija održati 28. studenog, a jučer su objavljene i nominacije.

Film “Tár” Todda Fielda predvodi utrku s pet nominacija, a prvijenac Charlotte Wells “Aftersun” je odmah iza njega s četiri. Naslovi “The Cathedral”, “Dos Estaciones” i “Everything Everywhere All At Once” zaokružuju nominacije za najbolji dugometražni film, dok se “All That Breathes”, “All the Beauty and the Bloodshed”, “I Didn’t See You There”, “The Territory” i “What We Leave Behind” natječu za naslov najboljega dokumentarca.

Za naše prostore izrazito je dobra vijest da se i naš prošlogodišnji film “Murina” natječe za ovu prestižnu nagradu i to čak u dvije kategorije. Redateljica filma Antoneta Alamat Kusijanović nominirana je u kategoriji redateljskog prvijenca koja nosi ime po Binghamu Rayu, dok je zvijezda filma Gracija Filipović nominirana u kategoriji “breaktrough preformer” u kojoj se nagrađuju prve glumačke uloge.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X