Obojeni Program, Straight Mickey and the Boyz i E-Play na Beer Gardenu – Umeš li da upravljaš sa vremenom?

U petak, 19. jula, u okviru još jednog bogatog i vrlo uspešnog serijala Beer Garden koncerata na Adi ciganliji, beogradska publika mogla je uživati u nastupima tri izvrsna alternativna benda iz Srbije: E-Play, Straight Mickey and the Boyz i Obojeni Program.

Obojeni program na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović Skullcheez)

E-Play, koji je prošle godine proslavio dvadeset godina postojanja, akcenat je ovaj put stavio na pesme sa novog izdanja “Sloboda”. Kao što smo već navikli, kada je ovaj bend u pitanju, njihov nastup je bio krajnje energičan i profesionalan. Muzičari su se,  kao i publika, koja je “za sve pare” uživala u ispijanju piva i igranju “Pivo ponga”, vidno dobro zabavljali, te je celokupna atmosfera na Beer Gardenu bila vrlo pozitivna, opuštena i nonšalantna. Nove pesme sa “Slobode” našle su svoja mesto u srcima ljudi prisutnih. Oni ih sad već vrlo dobro poznaju i odlično reaguju na izvođenje uživo. Kao specijlni gost večeri, pored standardne postave benda E play-a, nastupila je i Milana Popović, koja je sa njima sarađivala na novom albumu.

Odmah nakon nešto starijeg “Heroja”, odlično se nadovezala naslovna pesma novog albuma, a ubrzo je usledio niz hitičnih pesma sastavljen od ”Srešćemo se neki drugi put” , “Divan dan”  te “Šamarčina” i pesma-poruka “Da budemo samo dobro” , koja se slobodno može nazvati himnom. Za sam kraj nastupa, nešto pre 24 časa slušale su se “Sramota” i “Vremeplov.”

E-Play na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović Skullcheez)

Straight Mickey and the Boyz je bend koji se poslednjih godina itekako uspeo nametnuti srpskoj alternativnoj sceni i pobrati pregršt simpatija, pogotovo kod nešto mlađe publike, i steći renome izuzetne koncertne atrakcije. To se potvrdilo i ovaj put. Među prvim pesmama na repertoaru ovog sjajnog trija našle su se “Snažna volja”, “Fantastične misli”, “Ne osećam se dobro” i “Ne”. Bend je u toku svirke neprekidno bio u pokretu i davao sve od sebe da osim kvalitetne svirke svojim fanovima pruži i kompletan vizuelni doživljaj. Gitarista Miodrag Cicović i basista Boško Mijušković neprekidno su energično skakali i u nekom momentu približavali jedan drugom u toku instrumentalnih delova. Bila je to svojevrsna razmena pozitivne energije. Prisutni su to moglo osetiti i uživati u svakom tonu izvođenja pesama “Haos radi.” “Siguran” i “Daleki svet”. Sama završnica bila je nezaboravna. Prilazak na ivicu bine, silazak do ograde i do publike, te sviranje ispred nje.

Straight Mickey And The Boyz na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović Skullcheez)

Zvezde večeri, članovi legendarnog novosadskog Obojenog Programa, izašli su pred već dobro zagrejanu publiku oko 23:40 časova. Vladalo je sveprisutno nestrpljenje i uzbuđenje koje raste pre samog starta. Uvek je tako kada je ovaj bend u pitanju. S obzirom da je njihov nastup bio otkazan zbog vremenskih uslova proteklog vikenda, iščekivalo se da se i ovaj put kao prva pesma na set-listi nađe “Umeš li da upravljaš sa vremenom”, jedna od novijih ove znalačke kultne petorke. Tako je i bilo. Za nju je nedavno urađen i nesvakidašnji spot.  Naredna pesma je bila takođe mlada, vrlo ritmična i vesela, koja iako nema zvaničan naziv, prepoznaje se po refrenu “Ona samo pleše”. Pleše i ništa je ne zanima, peva frontmen Kebra, a devojke u publici,  zaista ništa ne zanima, nikakva zabrana. Neprestano su preskakale preko ograde i prilazile bendu. Obezbeđenje je ovaj put imalo pune ruke posla. Atmosfera, pogotovo u prvim redovima, bila je takva da Obojenom Programu može pozaviditi veliki broj bendova u regionu.

Obojeni program na Beer Gardenu (Foto: Jovana Milovanović Skullcheez)

Okupio se i prepoznao veliki broj vatrenih fanova, koji ih prate maltene na svakom koncertu. Starosna granica čini se kao da ne postoji, jer tekstove, što stare, što nove, znaju i starije i mlađe generacije. Njihova publika je dakle uvek mlada. Ritam tople noći u nastavku su “diktirali” sad već veliki hitovi “Danas će se desiti nešto lepo” i ” Vrlo jednostavno”.  Kada je došlo vreme da se bend osvrne na svoja mnogo starija izdanja, slušale su se i horski pevale “Kako ja to ne primećujem”, “Dejvi’,  “Svaka definicija gubitak je slobode, “U tvoj osmeh stane sve”, “Filadelfija” . Bend je kao i do sada svirku privodio kraju sa publici najdražim hitovima “ABCD Avioni”, “Kad se neko nečem dobro nada” i  “Nebo, nebo plavo je” . Aplauzi i ovacije nisu prestajali. Morali su izaći na bis. Bilo je negde oko 01:35 časova i pravo vreme da se još nešto “kaže”. Bend je poklonio dragim ljudima još tri svoja vanvremenska hita “To još nisam rekao”, ‘Štipaljka” i za sam kraj “Ona je tu”.  Obojeni Program imaćete priliku da ponovo slušate vrlo uskoro, na Beer festu u Beogradu, 16.08. na Alternative stageu.

Publika je definitivno u petak tj. subotu uživala do kasno u noći. Tri sjajna benda uspela su da naprave dobar provod, ispišu lepe uspomene, i ostave je radosnu i nasmejanu u novom danu. Nadajte se uvek nečemu lepom.

Beogradsku redakciju RavnoDoDna podržava Odličan hrčak

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X