Odgođeno otvaranje Princeovog muzeja u Paisley Parku

Muzej pokojnog Princea, koji će se nalaziti u njegovom domu u Paisley Parku, trebao je biti otvoren za javnost ovoga tjedna, 6. listopada, no inicijalne su planove morali odgoditi zbog regulacije prometa, parkinga i javne sigurnosti u gradu.

Paisley Park (Foto: Wikipedia)
Paisley Park (Foto: Wikipedia)

Smješten u Chanhassenu u njegovoj rodnoj Minnesoti, Paisley Park je od 1988. godine kada je sagrađen postao i Princeov dom i mjesto za kreativni rad. Prince je planirao da se od Paisley Parka nakon njegove smrti napravi muzej, te je za sobom ostavio vodič s vlastitim vizijama kako bi on volio da posjetitelji dožive njegov dom.

No čini se da je gradskom vijeću Chanhassena ipak potrebno više vremena da se pripreme na činjenicu da će im grad postati turistička meka. Predviđa se, naime, da bi gradić godišnje moglo posjetiti oko 600 tisuća posjetitelja, a gradonačelnik Denny Laufenburger se s tom činjenicom ne želi pomiriti, tvrdeći da gradić nema kapacitete smještaja, parkinga, niti je dovoljno siguran za pješake.

Planirani Paisley Park muzej omogućit će posjetiteljima da pogledaju prvi kat zgrade, dnevno boravište i studije, dok će podrum, lift u kojem je Prince pronađen mrtav i njegov privatni stan na drugom katu zgrade ostati zatvoreni za javnost.

Na prvom će katu posjetitelji moći vidjeti 12 različitih prostorija, uređenih tematski kako bi dokumentirale određeni period Princeove karijere, te studije u kojima je Prince snimao svoje albume.

U Princeovom je vodiču uključen i zidni timeline njegova života od 1990-ih do danas, kao i poruke i tekstove koje je slao prijateljima u kojima je specificirao kako želi da fanovi nakon njegove smrti dožive Paisley Park.

Novi datum otvaranja muzeja još uvijek nije poznat.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X