OFF festival: Rosenberg trio, Mostar Sevdah, Rambo Amadeus…

Poznata su sva imena devetog festivala jazza i bluesa u Šibeniku.

Stochelo Rosenberg
Stochelo Rosenberg

OFF Jazz & Blues Festival u Šibenik ove će godine biti održan od 16. do 18. srpnja. Na Trgu I.G. Kovačića na pozornicu će u tri dana izaći Rosenberg Trio, Mostar Sevdah Reunion, Rambo Amadeus, Borna Šercar, Matija Dedić i Marko Ramljak.

Nizozemac Stochelo Rosenberg vjerojatno je najveća zvijezda u devetogodišnjoj povijesti OFF festivala. S reputacijom najboljeg gypsy-swing gitarista na svijetu, Rosenberg će u Šibeniku nastupiti s dvojicom vrhunskih hrvatskih glazbenika:  gitaristom Matom Matišićem i kontrabasistom Juricom Štelmom.

Mostar Sevdah Reunion, čuveni sevdah projekt Dragog Šestića iz Mostara, djeuje od kraja devedesetih, izvodi kombinaciju sevdaha i romske glazbe, ima osam albuma, međunarodnu slavu, a na OFF-u će predstavljati nastavak tradicije koju su na festivalu začeli Damir Imamović i Amira Medunjanin.

Nije tajna da je legendarni crnogorski rock guru Rambo Amadeus, pravim imenom Antonije Pušić, virtuoz jazz gitare. Osebujan pjesnik i jedinstveni umjetnik, jedriličar i borac za čisti Jadran, sa svojim će pratećim bendom Two Winnetous & One More za OFF festival pripremiti poseban repertoar.

Mostar Sevdah Reunion
Mostar Sevdah Reunion

Zagrebački pjesnik, slikar i bubnjar Borna Šercar osnovao j ansambl Jazziana Croatica 2009. godine, koji se u šest godina postojanja već može pohvaliti nastupima u Parizu, Beču, Budimpešti, Trstu, pa čak i u Los Angelesu te s nekoliko nominacija za nagradu Porin.

Matija Dedić naš je nedvojbeno najbolji jazz pijanist koji je u svom dosadašnjem radu nastupao s hrvatskim i inozemnim vrhunskom glazbenicima. Dobitnik je mnogih glazbenih priznanja za svoj dosadašnji rad, a njegova suradnja sa Šimunom Matišićem (vibrafon) dokazuje da su najbolji glazbenici ujedno i najotvoreniji za suradnju s onima koji tek dolaze na glazbenu scenu.

Marko Ramljak šibenski je violinist koji je pozornicu OFF-a nakratko osjetio prošle godine, kada je izveo dvije skladbe kao posebni gost Vlatka Stefanovskog. Ramljak je stalni član Gibonnijevog benda, a iza sebe i ima dva solo albuma, dok se treći očekuje svakog trena.

Raspored nastupa:
16. srpnja
– Borna Šercar’s Jazziana Croatica
– Mostar Sevdah Reunion
17. srpnja:
– Matija Dedić & Šimun Matišić
– Croatia Rosenberg Trio
18. srpnja:
– Marko Ramljak Band
– Rambo Amadeus

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X