Ogenj objavio novi singl ‘Duša’

Ogenj su se primiriti svojom baladom ‘Duša’. Riječ je o novom singlu s aktualnog prošlogodišnjeg albuma ‘Si kak jen’.

Ogenj (Foto: promo)

Poznati po svom spoju folka, rocka i punka, Ogenj su pjesmom “Duša” zaplovili vodama baladnog folk rocka koji je okarakteriziran nježnijim melodijama. U pjesmi se glazbeno ističu violina koja stvara temu i plače uz tekst, dok finalni dekrešendo obilježava usna harmonika, a sam kraj pjesme rezerviran je za trubu. “Tu trubu možemo shvatiti kao posmrtnu trubu ili kao trubu koja nam daje za razmišljanje o čemu je pjesma. Singl je nabijen emocijama i sama ta glazba prati tekst”, izjavljuje Tomislav Mihac Kovačic.

Iako se radi o emocionalno nabijenoj pjesmi koja ne pumpa i ne juri poput drugih pjesama s albuma, “Duša” ima sve esencijalne elemente koji su dio “glazbene artiljerije benda”, kako je pojasnio Tomo. Uz to, mnogi glazbeni kritičari dali su ovoj pjesmi etiketu najrokerskije pjesme s albuma “Si kak jen”.

“Tematski naslonjena na one najnježnije, ranjive, bez prava glasa, dječicu stvorenu iz ljubavi koja rastu pod majčinim srcem od prvog dana. Pro life angažiranost je ovdje na vrhuncu, puna bolne istine nezaštićenih”, poručuje Tomo.

Iza teksta i glazbe stoji Tomislav Mihac Kovačic, iza aranžmana bend, a pjesmu je producirao Ante Prgin-Surka. Za video editing popratnog videa zaslužan je Marko Gogić.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X