Organizator otkazanog nastupa harmonikašice Stele Rade za sve krivi osobne interese direktorice TZ u Zelini

Pojašnjenje za otkazivanje od gđe. Marinke Zupčić Mubrin, direktorice Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, bilo to što je Stela Rade nastupala u Zvezdama Granda te da ju smatra turbo folk pjevačicom, tvrdi organizator.

Stela Rade (foto: Facebook)

Nakon što je harmonikašica Stela Rade na Instagramu objavila video u kojem se požalila da je njezin nastup u mjestu Sveti Ivan Zelina otkazan odlukom grada, odnosno gradonačelnika Hrvoja Košćeca, javio se i organizaor otkazanog nastupa Marijo Pošta iz tvrtke Univerzal Servis Promet tvrdeći da iza otkazivanja stoje “osobni razlozi i interesi direktorice Turističke zajednice gđe. Marinke Zupčić Mubrin“.

Izvođačica je prvo ispričala da je sve otkazano pola sata prije zakazanog nastupa te da im je rečeno da se “šator mora isprazniti i da nastupa neće biti ni pod koju cijenu.” Stela je zaključila da je do prisilnog otkazivanja došlo jer je “trebala svirati harmoniku, koju nažalost u Hrvatskoj neki ljudi i dalje gledaju kroz negativan kontekst”.

“Temeljem Ugovora o pružanju ugostiteljskih usluga na Adventu 2023/2024 bio sam ovlašten organizirati između ostalih ugostiteljskih usluga i nastup dva izvođača, po svojem izboru i o svojem trošku. Dakle, prema dogovoru s Turističkom zajednicom kao organizator sam imao pravo dovesti o vlastitom trošku dva izvođača te prve koje sam angažirao bili su Full Time Band, dok je drugi izbor pao na Stelu Rade”, objavila je sada na Facebooku Pošta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stela Rade (@stela_rade)

Organizator nastavlja kako je dva sata prije početka nastupa Stele Rade iznenada zaprimio Izjavu o raskidu Ugovora s obrazloženjem, kako kaže, “da sam prekršio odredbe Ugovora, iako u samom ugovoru, a niti u Izjavi o raskidu nije jasno navedeno koje bi to odredbe uopće bile”. Navodi kako je “pojašnjenje za otkazivanje od gđe. Marinke Zupčić Mubrin, direktorice Turističke zajednice grada Sveti Ivan Zelina, bilo to što je Stela Rade nastupala u Zvezdama Granda te da ju smatra turbo folk pjevačicom.”

Kaže kako je gđa. Zupčić Mubrin “iskopčala struju na cijelom Adventu te obavijestila policiju u slučaju da pokušam održati nastup Stele Rade. Ujedno je i u narednim danima onemogućila rad ugostiteljskog dijela na adventu i bilo kakvo održavanje manifestacija koje su do tada bile organizirane u sklopu Adventa.”

Nakon što su prošle godine zabranjeni nastupi folk izvođača u Puli, a slični programi poput koncerata Aleksandre Prijović ili nastupa pod nazivom Kafansko večer pune zagrebačku Arenu, očito je da lokalne vlasti i publika još uvijek imaju oprečne poglede po pitanju narodnjačke glazbe.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X