Organizatori Metalfesta: Šačica ljudi uništila je veliki događaj!

Organizatori Metalfesta u Zadru poslali su medijima službeno priopćenje u vezi skandaloznog prekida koncerta grupe Megadeth. Priopćenje prenosimo u cijelosti…

Megadeth (Foto: Zoran Stajčić)

„Nastup skupina W.A.S.P. i Dark Tranquillity otkazan je zbog tehničkih poteškoća, što nije neuobičajeno na velikim festivalima, a nažalost, tako nešto dogodio se i na Metalfestu Hrvatska. Moramo vas obavijestiti da je termin headlinera, skupine Megadeth, promijenjen na njihov zahtjev, s obzirom na zadržavanje na granici te da već danas (srijeda) nastupaju u Italiji, a kasniji nastup u Zadru bi im tako nešto doveo u pitanje, pa se sukladno tome morao podesiti i ostatak satnica nastupa. Tijekom Megadethova nastupa određeni dio posjetitelja odlučio je iz samo njima znanih razloga prekinuti koncert, uništiti jedan uistinu veliki događaj i baciti crnu mrlju na višemjesečni napor velikog broja ljudi. Nažalost, i na ogroman broj sjajnih posjetitelja, ali i na sam grad Zadar i Hrvatsku, koji su se pokazali srdačnim domaćinima gostima iz SAD-a, Meksika, Skandinavije, Njemačke, Slovačke, Egipta i brojnih zemalja diljem svijeta.

Napominjemo da je zaštitarska služba bila organizirana i da do nastupa Megadetha nije zabilježen niti jedan jedini, čak i najmanji incident, te da je oko 3500 ljudi, sudeći prema njihovim reakcijama koje su nam prenosili, istinski uživalo u spektaklu, kako su ga mnogi i sami nazivali. No, protiv primitivizma se očigledno nije moguće boriti, pa je zahvaljujući šačici onih koje je teško ili nemoguće nazvati fanovima, niti tako nešto zavrjeđuju, ogroman broj istinskih obožavatelja lišen mogućnosti da uživa u nastupu jednog od najboljih heavy metal bendova.

Ovakvim ishodom će, na veliku žalost, u drugi plan pasti vrhunski nastupi bendova kao što su Death Angel, Blind Guardian, Hypocrisy, Kreator, Symphony X, Eluveitie i drugih, jedinstveni prostor, ugođaj gostoprimstvo žitelja Zadra i okolice i sve dobro što se dogodilo na festivalu, a čega je, kako smo naveli, prema riječima samih posjetitelja, bilo iznimno mnogo.

U svezi s navedenim, organizator se svima ispričava za doživljene neugodnosti i ograđuje od neciviliziranog ponašanja mizernog, ali u ovom slučaju, i na veliku žalost svih, važnog dijela publike, kojem je očigledno bilo najmanje važno kakvu će sliku odaslati u svijet. Također, posebno se zahvaljujemo mnogima koji su nam izrazili riječi potpore i još jednom svima iskreno ispričavamo.”

Saznajte više: Megadeth kamenovan u Zadru, koncert prekinut

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X