Osmo izdanje festivala MENT Ljubljana ove godine u lipnju, potvrđen Yves Tumor

Nagrađivani i hvaljeni showcase festival MENT Ljubljana doživjet će ove godine svoje osmo izdanje od 8. do 10. lipnja.

Yves Tumor (Foto: Paul Kooiker)

MENT je svojim kontinuitetom i kvalitetom kroz godine postao nezaobilazno mjesto za bendove, izdavače, promotore i sve one koji su na bilo koji način povezani s glazbenom industrijom, ne samo u regiji, nego i puno šire. O tome najbolje svjedoči činjenica da je posljednjem izdanju prije epidemije na njemu nastupilo 80 bendova iz čak 26 zemalja, a među njima naravno i glazbenici iz Hrvatske. Ove godine ponovno će se održati i konferencija s brojnim relevantnim govornicima iz glazbene industrije. Ograničeni kontingent early bird ulaznice po cijeni od 35 eura već je u prodaji i može se kupiti do 1. travnja na službenim stranicama festivala.

Čast da otvori ovogodišnji MENT pripala je američkom majstoru eksperimentalne glazbe Yvesu Tumoru. On pomiče, mijenja i poigrava se s granicama suvremene umjetnosti i kulture u svom autentičnom zvučnom potpisu. Kroz rock, psihodeliju i elektroniku na potpuno novi način stvara moderni pop izričaj, a kritika ga opisuje kao kombinaciju Iggy Popa, D’Angela, Princea i Grace Jones.

Pjesma “Jackie” s njegovog posljednjeg EP-a The Asymptotical World proglašena je najboljom pjesmom u 2021. u časopisu Crack, a i Pitchfork ju je uvrstio u top 25 pjesama prošle godine. O njegovim “Gospel For A New Century”, “Kerosene!”, “Noid”, “Licking An Orchid” i “Lifetime” pohvalno su pisali New York Times, WSJ, Rolling Stone, the FADER, NPR i drugi. Do sada je izdao četiri studijska albuma. Njegov nastup u Ljubljani u sklopu svjetske turneje ne bi trebalo propustiti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X