Otvoren je natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2024

Zadužbina Milana Mladenovića otvorila je natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2024. Pod sloganom ‘Prijavi svoju stvar’ natječaj je otvoren od 01.05. do 31.05.2024. godine.

Natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2024

Pravo za prijavu na natječaj za Nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, s pjesmom s tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslavenskih republika, uključujući i jezike manjina:

– Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pjesmu na natječaj za Nagradu.
– Pravo za prijavu na natječaj za Nagradu imaju autor ili grupa autora koji su, pod imenom pod kojim se prijavljuju na natječaj, prvu pjesmu objavili nakon 01.01.2017. godine.
– Pjesme koje se natječu za Nagradu trebaju biti objavljene između 01.06.2023. i 31.05.2024. godine.
– Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine: milanmladenovic.com.
– Natječaj se zaključuje 31.05.2024. u ponoć.

Nagrada Milan Mladenović je ustanovljena sa ciljem da potiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene Milanovom umjetničkom nasljeđu, a dodjeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna – na dan Milanovog rođenja.

O dobitniku Nagrade Milan Mladenović 2024 odlučuje regionalni žiri u sastavu Anja Rupel (Slovenija), Dubravko Jagatić (Hrvatska), Max Juričić (Hrvatska), Nikola Vranjković (Srbija) i Svetlana Đolović (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 eura. Zadužbina Milana Mladenovića je uspostavila dugoročnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2024 automatski biti uvršten među izvođače Exita 2025. godine.

Sada već tradicionalno, za najinovativnijeg i najsjvežijeg bubnjara, odnosno bubnjarku među finalistima Nagrade omogućen je poseban poklon – “Firche Drums” snare bubanj. Najinteresantnijeg vokalnog izvođača / izvođačicu među finalistima mikrofonom će nagraditi Rock Radio i Mitros Music. Ove godine prvi put će biti dodieljena i nagrada za najbolji tekst, koju čine uramljen Milanov rukopis i vrijednosni vaučer Bulevar Booksa.

Pored prijavnog formulara na stranici milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se odnosi na uvjete natječaja i pravila o dodjeljivanju nagrade.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X