Paraf objavljuje ‘live in studio’ verziju legendarne pjesme ‘Zastave’

Uskoro u prodaji LP ‘DELTA Live 2022’ s uključenom ‘Zastave (live in studio)’ na izdanju.

Paraf (Foto: Nikica Petković)

Treći album riječkih Parafa originalno je objavljen 1984., a 35 godina kasnije (2019.), dobio je svoje vinilno reizdanje. „Zastave“ se smatraju remek djelom grupe koja je bila brutalno iskren kritičar društva toga vremena, o kojemu je Velid Đekić, riječki profesor književnosti, publicist i novinar, svojedobno napisao: „Konceptualni album, kulturološki laboratorij za istraživanje spona između kolektivnih rituala i totalitarne (pod)svijesti…“.

Pavica Čabrijan prisjetila se tih davnih godina: “U vrijeme pripreme albuma ‘Zastave’, ‘gutali’ smo Krležu i njegove opise balkanske krčmetine. Tako je nastala pjesma ‘Zastave’, inspirirana opijenošću mrakom, a desetak godina kasnije stvarno su se ‘zapalile zastave’… i sva strahota pijanstva.”.

Istoimena pjesma ključna je numera albuma, a u 2023. Paraf predstavlja njezinu novu verziju. U novoj izvedbi “Zastava”, snimljenoj potpuno uživo u studiju Gis 15. lipnja o.g. pod producentskom palicom Mateja Zeca, Paraf ne dekonstruira original već udahnjuje svježinu i neočekivanu poletnost, no ne izostavljajući njezin izvorni mračni kontekst.

Nova verzija ove legendarne pjesme bit će dijelom i skorašnjeg LP izdanja “DELTA Live 2022” koje slijedi prošlogodišnji istoimeni album objavljen na CD formatu.

Kompletni, osmeročlani Paraf u kojemu je i Valter Kocijančić (vokal, gitara) nastupit će u zagrebačkom klubu Boogaloo 23. rujna, na najavljenoj promociji aktualnog im albuma „DELTA Live 2022“. Uz to, publiku očekuje predstavljanje njihovog dosadašnjeg glazbenog opusa, a na pozornici će biti i njihovi dugogodišnji prijatelji i sugrađani, grupa Grč te zagrebački old school, punk rock bend Eksodus.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X