Parov Stelar Band u Boćarskom domu – Tko je bio, naplesao se

Kasnilo je sve. Primorani smo da dođemo u 21 sat na koncert koji će početi u 23, što znači da smo prokleti na dvosatno tumaranje nesadržajnim domom boćarskih sportova, besmisleno dugačke i spore redove za pivo i neinspirativan glazbeni pretprogram. Tek light show planetarija od disko kugli obješenog nekoliko metara izpred pozornice obećavao je natruhe onoga što bi trebalo uslijediti.

Parov Stelar u Boćarskom domu (Foto: Izidor Tačković)

Uz glazbu teme iz “Mission Impossible” sa bočne strane dvorane iz mraka je izronila tajanstvena ljepotica u prekrasnoj zelenoj haljini. Uslijedile su i brojne druge, iznenadivši modnom revijom koja je bila mnogo više u skladu s Parovljevom glazbenom estetikom swinga tridesetih nego ambijentom Boćarskog doma, nalik srednjoškolskoj sportskoj dvorani. No, ima i bitnih prednosti taj prostor, poput sjajne preglednosti i dobrog zvuka posvuda u dvorani, što je za nastup Parov Stelar Banda bilo mnogo važnije.

Arhitekt zvuka i umjetnički upravitelj Marcus Füreder na jednom povišenom podiju, bubnjar na drugom, a ispod njih ostatak ritam sekcije, ubojiti puhači i pjevačica Cleo Panther, uz video show i pod paljbom crvenih i bijelih blicajućih reflektora razvili su feštu za oči i uši koju je vrijedilo čekati.

Neodoljiv je taj electroswing, jednostavno tjera na ples, pa se desno krilo doma, koje nije bilo popunjeno kao ostatak dvorane, ubrzo pretvorilo u podij za sve one kojima je bilo potrebno više mjesta da se razmašu od onog koje nudi gužva ispred pozornice. I, doista, bilo je tu i izvrsnih plesača, školovanih parova koji su svojom čagom upotpunili show koji se odvijao na pozornici. Plesalo se svuda, pa je i publika koja je sjedila na maloj tribini također kompletna zaplivala u ritmu, no tko uopće dođe na ovakvu glazbu sjediti?

Ulogu majstora ceremonije igrao je Max the Sax, divlji saksofonist koji je podizao atmosferu između furioznih solaža preko moćnih Stelarovih beatova. Materijal sa posljednjeg albuma “The Art of Sampling” je dominirao, no bilo je tu i starijih hitova sa prethodnih albuma i bezbrojnih EP-jeva. Ova vrlo pristupačna radijska glazba u živom nastupa poprima cijeli smisao, pogotovo zbog izvrsnih vizualnih komponenti koje igraju jednako bitnu ulogu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X