Patti Smith u studenom izdaje knjigu nadahnutu Instagramom

U ‘A Book of Days’ kantautorica objavljuje dopise sa svojih putovanja po svijetu.

Patti Smith (foto: Elena Ternovaja/Wikipedia)

Patti Smith pretvorit će svoj popularni Instagram feed u “A Book of Days”, knjigu koju će Penguin objaviti 15. studenog. Knjiga uključuje 365 fotografija koje prikazuju godinu dana njezina života na turnejama, posjećivanju grobova književnih junaka kao što su Dylan Thomas i Sylvia Plath te druženju s djecom i mačkom.

“Godine 2018., bez ikakvog plana ili agende za ono što bi moglo uslijediti, Patti Smith objavila je svoju prvu fotografiju na Instagramu: svoju ruku s jednostavnom porukom “Zdravo svima!” Poznata po snimanju sa svojom voljenom kamerom Land Camera 250, Smith je počela objavljivati ​​slike sa svog telefona uključujući portrete svoje djece, radijatora, čizama i svoje abesinske mačke, Cairo. Pratitelji su odmah osjetili bliskost s ovim minijaturnim prozorima u njezin svijet, fotografijama njezine svakodnevne kave, knjigama koje čita, grobovima voljenih heroja kao što su William Blake, Dylan Thomas, Sylvia Plath, Simone Weil, Albert Camus“, stoji u Penguinovoj najavi

“S vremenom se oblikovala koherentna priča o životu posvećenom umjetnosti, a više od milijun sljedbenika reagiralo je na jedinstvenu estetiku u slikama koje prikazuju njezine strasti, predanosti, opsesije i hirove. Izvor ove knjige su stare fotografije: biseri za godišnjicu, majčin privjesak za ključeve i muževa Mosrite gitara. Ovdje su i fotografije iz arhive života na cesti i izvan nje, željezničkih postaja, opskurnih kafića, s bilježnicom uvijek u blizini. U širokim, ali intimnim dnevnim bilješkama, Smith dijeli poruke sa svojih putovanja diljem svijeta”, dodaje izdavač.

Smith će popratiti objavu knjige turnejom od 12 datuma koja počinje 14. studenoga u njujorškoj Strand Books. Odsvirati će i dva nastupa sa svojim bendom u Brooklyn Steelu 29. i 30. prosinca, gdje će obilježiti svoj 76. rođendan.

“A Book of Days” slijedi njezine prethodne dobro prihvaćene knjige kao što su “Just Kids” i “M Train”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X