Paul McCartney podijelio vijesti o svom novom albumu ‘McCartney III’ iz kućne radinosti

Macca je snimio cijeli album tijekom lockdowna u svom domu u Sussexu.

Paul McCartney (Foto: Mary McCartney)

Album “McCartney III” ugledat će svjetlo dana 11. prosinca ove godine i riječ je o 18. solo albumu Paula McCartneya, ujedno nasljedniku albuma “Egypt Station” iz 2018. godine. Naziv albuma ujedno je ključ koji prati McCartneyev niz albuma koji su kompletno snimljeni u njegovom domu, a već se po treći put događa da takav album snimi na okruglu godinu. Naime, 1970. je snimio album “McCartney”, a  1980. “McCartney II”.

“Živio sam život u izolaciji s obitelji na svojoj farmi i išao sam u studio svaki dan”, izjavio je Paul McCartney i dodao: “Trebao sam raditi nešto oko filmske glazbe i kad sam to dovršio pitao sam se: Što je sljedeće?”.

“Imao sam neke stvari na kojima sam radio godinama, ali ponekad bi ponestalo vremena i ostalo bi napola dovršeno”, nastavlja: “Pa sam počeo razmišljati o onome što sam imao. Svaki dan bih započeo snimanje s instrumentom na kojem sam napisao pjesmu, a zatim postupno sve to postavljao; bilo je jako zabavno. Bavio sam se stvarima koje sam zamišljao. Radilo se o stvaranju glazbe za sebe, a ne stvaranju glazbe koja se mora raditi kao posao. Dakle, upravo sam radio stvari koje sam zamišljao. Nisam ni slutio da će sve ovo završiti kao album. ”

Nešto od opreme koju je Paul koristio u svom Paul’s Rude Studiju, bila je prisutna još na sesijama Wingsa iz 1971. godine. Vintage instrumenti na albumu uključuju kontrabas koji je Bill Black koristio u originalnom triju Elvisa Presleya, a tu je Paulov čuveni violinski bas Hofner, kao i melotron iz studija Abbey Road koji je korišten na snimkama Beatlesa.

Vizuale za novo izdanje radila je njegova kći Mary, slijedeći obiteljsku tradiciju u kojoj je njegova pokojna supruga Linda snimala fotografije za albume “McCartney” i “McCartney II”. Pored Mary fotografije je snimio je i njegov nećak Sonny i to s Paulovog mobitela.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X