Paul McCartney podijelio vijesti o svom novom albumu ‘McCartney III’ iz kućne radinosti

Macca je snimio cijeli album tijekom lockdowna u svom domu u Sussexu.

Paul McCartney (Foto: Mary McCartney)

Album “McCartney III” ugledat će svjetlo dana 11. prosinca ove godine i riječ je o 18. solo albumu Paula McCartneya, ujedno nasljedniku albuma “Egypt Station” iz 2018. godine. Naziv albuma ujedno je ključ koji prati McCartneyev niz albuma koji su kompletno snimljeni u njegovom domu, a već se po treći put događa da takav album snimi na okruglu godinu. Naime, 1970. je snimio album “McCartney”, a  1980. “McCartney II”.

“Živio sam život u izolaciji s obitelji na svojoj farmi i išao sam u studio svaki dan”, izjavio je Paul McCartney i dodao: “Trebao sam raditi nešto oko filmske glazbe i kad sam to dovršio pitao sam se: Što je sljedeće?”.

“Imao sam neke stvari na kojima sam radio godinama, ali ponekad bi ponestalo vremena i ostalo bi napola dovršeno”, nastavlja: “Pa sam počeo razmišljati o onome što sam imao. Svaki dan bih započeo snimanje s instrumentom na kojem sam napisao pjesmu, a zatim postupno sve to postavljao; bilo je jako zabavno. Bavio sam se stvarima koje sam zamišljao. Radilo se o stvaranju glazbe za sebe, a ne stvaranju glazbe koja se mora raditi kao posao. Dakle, upravo sam radio stvari koje sam zamišljao. Nisam ni slutio da će sve ovo završiti kao album. ”

Nešto od opreme koju je Paul koristio u svom Paul’s Rude Studiju, bila je prisutna još na sesijama Wingsa iz 1971. godine. Vintage instrumenti na albumu uključuju kontrabas koji je Bill Black koristio u originalnom triju Elvisa Presleya, a tu je Paulov čuveni violinski bas Hofner, kao i melotron iz studija Abbey Road koji je korišten na snimkama Beatlesa.

Vizuale za novo izdanje radila je njegova kći Mary, slijedeći obiteljsku tradiciju u kojoj je njegova pokojna supruga Linda snimala fotografije za albume “McCartney” i “McCartney II”. Pored Mary fotografije je snimio je i njegov nećak Sonny i to s Paulovog mobitela.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X