Pearl Jam donirali 70 tisuća dolara čovjeku koji je prije 15 godina spasio Eddieja Veddera

Pjevač je prije 15 godina jedrio s prijateljima na Havajima kada se njegov brod našao u olujnom nevremenu. Grupa prijatelja ispala je iz broda u more i uzaludno zvala u pomoć više od dva sata prije nego što su ih pronašli Ashley Baxter i njegov otac Keith. Nakon što su Veddera i dvije djevojke izvukli iz vode, pomogli su i preostalima na brodu.

Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)
Eddie Vedder (Foto: Wikipedia)

Ovaj je incident inspirirao pjesmu “Future Days” koja se našla na albumu “Lightning Bolt” koji su Pearl Jam objavili 2013. godine.

Spletom okolnosti, Baxter se i sam nedavno našao u sličnom incidentu pri čemu je skoro ostao bez noge nakon infekcije kosti. Njegova se kćer slučajno zatekla u društvu Kacky Ovrom Chamberlain, djevojke koju je Baxter izbavio prije 15 godina s Vedderovog broda, i koja je pomogla osnovati kampanju za prikupljanje sredstava za Baxterove medicinske trškove. Kampanjom su preko interneta uspjeli prikupiti 70 tisuća dolara, a zatim su Pearl Jam uplatili dodatnih 70 tisuća.

Eddie Vedder je nedavno donirao i 10 tisuća dolara obitelji Britten za Božić nakon viralnog posta na Craiglisti u kojemu majka, jedina zaposlena u obitelji, apelira da joj se šesteročlana obitelj ne izbaci na ulicu. Vedder je komentirao da je donirao jer je bio ganut njihovom pričom i kako za takav istup treba hrabrosti.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X