Pearl Jam proglašeni ambasadorima ovogodišnjeg Dana prodavaonica ploča

Legende iz Seattlea pridružile su se tako listi uglednih imena dosadašnjih godina odabranih od američkih organizatora i pokretača Dana prodavaonica ploča (Record Store Day), kako bi predstavljali tu globalnu manifestaciju, ove, 2019. Prethodnih godina u ulozi ambasadora su primjerice bili Metallica, St. Vincent i Run the Jewels.

  • 27
    Shares
Pearl Jam u Madison Square Gardenu 2016. godine (izvor: Wikipedia)

“Pearl Jam je počašćen izborom za ambasadora Dana prodavaonica ploča za 2019. godinu. Nezavisne prodavaonice ploča su mi iznimno važne još od moje 12. godine”, izjavio je Mike McCready, gitarist grupe Pearl Jam i dodao: “Prije nego što sam uopće znao što one znače – postojao je određeni osjećaj u smislu: “Ovo je ostvarenje sna”. To je zemlja čuda i tu ima toliko toga za naučiti… a to je još uvijek tako.”

Ovogodišnji Record Store Day održat će u cijelom svijetu 13. travnja. Jack White (još jedan bivši amabasador) najavio je da će Raconteurs objaviti poseban singl. Što priprema Pearl Jam, još uvijek se ne zna, no da podsjetimo, posljednji studijski album “Lightning Bolt” objavljen je 2013. godine.

  • 27
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X