Peewee Moore u Vintage Industrialu – country štala

Treće gostovanje američkog country glazbenika u Zagrebu bilo je ujedno i najposjećenije. Još koji put i ozbiljno će konkurirati uvijek rado viđenom Daleu Watsonu…

  • 5
    Shares
Peewee Moore u Vintage Industrial Baru (Foto: Boris Podobnik)

Možda se čini kao iznenađenje da je country glazbenik Peewee Moore sa svojom kvartetom uzrokovao solidnu posjećenost usred uskršnjeg tjedna u Vintage Industrialu, no oni koji su bili na njegova prva dva koncerta u zagrebačkom klubu Route 66 tvrde kako je Peewee tada potpuno oduševio i uvukao se publici pod kožu. Kažu da je svirao tri sata, šetao se kroz publiku i na koncu svirao pjesme koje su od njega naručivali, valjda dokazujući da nema tog Hrvata koji njemu, svojevrsnom country džuboksu može naručiti pjesmu koju on ne bi znao odsvirati i otpjevati.

Njegovo treće gostovanje, ovog puta u Vintage Industrialu, bila je potvrda puno toga leži u pripremi terena i da se trud svakako isplati. Sinoć nije silazio među publiku, jer nije ni bilo potrebe za tim, ako se uzme u obzir da je veselo društvo u prvim redovima na bisu skinulo majice sa sebe i bilo oduševljeno, onda se može izvući zaključak da je ovaj country ooutlaw još jednom uspio u Zagrebu. Po svoj prilici, idući put bi mogao i napuniti klub.

Peewee Moore u Vintage Industrial Baru (Foto: Boris Podobnik)

Čini se da mu je to i cilj, jer obično se lako nanjuši glazbenik koji ostavlja dušu na pozornici, a Peewee, iako smiren cijelo vrijeme nastupa u dvosatnom koncertu nije odavao utisak da zabušava. Jer dugogodišnje kaljenje na binama ponajviše u društvu Rogera Alan Wadea i kasnije u The Tennessee Roundersima ohrabrilo ga je na solo karijeru. Sinoć je promovirao svoj treći studijski album „American Outlow“ od kojih su u uho legle „Wanted Man“ (nije riječ o Cashovoj pjesmi), „No Place Left To Fall“, „My Heart I Shall Surrender“ i dakako izvrsne „Running With The Devil“ i „Flathead 8“ umočena u tex-mex surf ugođaj.

Dakako nastup je bio prošaran standardima i njemu dragim pjesmama uglednog odmetničkog country društva, pa se između ostalih na repertoaru našla i „Don’t You Think This Outlaw Bit’s Done Got Out Of Hand“ Waylona Jenningsa. Peeweejev prateći bend također je bio za pohvalu, posebice njegova supruga, kontrabasistica i prateća pjevačica Nicki Moore. Vintage Industrial je sinoć tako bio prava mala country štala.

  • 5
    Shares

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh