Pi najavila novi album ‘E.I. (Evgenia Institut)’

Na nedavnom gostovanju na Radiju 808 povodom nastupa na 6. Magic Boxu Ivana je najavila skori završetak svog novog ‘electro alien-fairy cyber-hyper-pop’ albuma.

Pi (foto: Anna Šagadin)

Pi (∏) je sada već izrazito hvaljeni glazbeni projekt iza kojeg stoji mistična umjetnica, multi-instrumentalistica i kantautorica Ivana Picek, koja je prvi put pod tim imenom 2017. godine objavila samostalno snimljen i produciran album “(časna lubanjska)”, a koji je te godine uvrštavan na godišnje liste najboljih albuma u lokalnim i stranim medijima.

Avangardna od samih svojih početaka, glazbenu karijeru započela je prije 10 godina, i to akustično pod vlastitim imenom, te je izdala dva freak folk albuma koji su oduševili pratitelje domaće kantautorske scene; “Ludo djevojče” 2011. i “Oči ti bježe!” 2012. godine, i već tada postaje miljenica domaće, ali i strane kritike.

Kroz sustavno istraživanje, glazbeni razvoj i osobnu znatiželju, ne prateći etablirane glazbene norme, postupno se transformirala u okultnu analogno-elektroničku vilu, dok je u međuvremenu sudjelovala u brojnim uspješnim projektima i suradnjama; između ostalih kao glazbena pratnja recitala Rade Šerbedžije posvećenih Arsenu Dediću; serija kompilacija “Bistro na rubu šume” nazvana je po njenoj pjesmi “Na rubu neke šume (posadi svoje agrume)”; članica je Pridjeva – psihodeličnog benda čiji je istoimeni album osvojio publiku diljem svijeta; snimila je glazbu za nekolicinu VR projekata, jedan animirani film, i dalje je aktivna u suradnji na VR projektima, te je u konstantnom stvaranju i suradnjama s drugim glazbenicima i umjetnicima.

U završnoj je fazi dovršavanja svog novog albuma koji je nedavno najavljen singlom i pratećim inovativnim animiranim glazbenim videom “Mali android”, čija je tematika smještena u ne tako daleku distopijsku budućnost i prati kreaciju znanstvenice Evgenije – stvaranje novog čovjeka. Video spot za singl “Mali android” ušao je u Silver selection na ovogodišnjim Berlin Music Video Awardsima, a video s prošlog albuma za pjesmu “Mračna šuma” bio je projiciran na raznim festivalima u svijetu.

Priroda, povratak primordijalnom, ljubav, spiritualizam i simbolizam su arhetipi kojima se redovito vraća, svaki put sve zrelije i originalnije, putujući s veselih i osunčanih predjela duše u mračne psihodelične zakutke uma.

Na live nastupima Pi se pojavljuje kao electro-fairy duo, gdje se Ivani pridružuje Antonija Ivančan na električnim bubnjevima, synthu i još pokojem instrumentu. Pjesme koje će se naći na ovom psihodeličnom, neo-paganskom albumu u završnoj su fazi miksanja – u čemu Ivani pomaže dugogodišnji prijatelj i suradnik Arian Vuica – Strapazoot. Uz glazbu, izrazito puno truda ulaže u nesvakidašnje futurističke video spotove, koji potpuni kreativni smisao ostvaruju u pratnji njenih pjesama, zaposjedaju sva čula i gledatelju pružaju nesvakidašnje iskustvo.

Na nedavnom gostovanju na Radiju 808 povodom nastupa na 6. Magic Boxu najavila je skori završetak “electro alien-fairy cyber-hyper-pop” albuma radnog naziva “E.I. (Evgenia Institut)” koji će u fizičkom i digitalnom obliku izaći za PDV, nakon kojeg nas očekuje nekoliko novih video uradaka, te koncertna i festivalska turneja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X