Pink Floyd kao podršku Ukrajini objavio prvu pjesmu u 28 godina

Korišten je audiozapis Khlyvnyuka kako pjeva u središtu Kijeva gdje je izveo ‘uzbudljivu ukrajinsku prosvjednu pjesmu napisanu tijekom Prvog svjetskog rata, a koja se u posljednje vrijeme pjeva u znak prosvjeda protiv ruske invazije’.

Pink Floyd “Hey Hey Rise Up (feat. Andriy Khlyvnyuk of Boombox)”

Legendarni rock sastav Pink Floyd danas je objavio novi singl “Hey Hey Rise Up” u znak podrške građanima Ukrajine. Riječ je o prvoj skladbi benda još od 1994. godine, a sav prihod od prodaje ići će za humanitarnu pomoć stradaloj zemlji. Pjesmu izvode gitarist David Gilmour i bubnjar Nick Mason, a pridružuju im se basist Guy Pratt i Nitin Sawhney na klavijaturama. Vokal koji čujemo pripada Andriyu Khlyvnyuku iz ukrajinskog benda Boombox. Korišten je audiozapis Khlyvnyuka kako pjeva u središtu Kijeva gdje je izveo “uzbudljivu ukrajinsku prosvjednu pjesmu napisanu tijekom Prvog svjetskog rata, a koja se u posljednje vrijeme pjeva u znak prosvjeda protiv ruske invazije”.

Gilmour, koji ima ukrajinsku snahu i unuke, izjavio je da se osjeća dirnut Khlyvnyukovim nastupom “na trgu u Kijevu s ovom prekrasnom crkvom sa zlatnom kupolom i … u tišini grada bez prometa ili pozadinske buke od rata.” Dodao je da je to “bio snažan trenutak koji sam poželio uglazbiti”.

Ukrajinski pjevač koji je napustio svoj bend kako bi se pridružio vojsci, u bolnici je nakon što ga je pogodio geler. “Mi, kao i mnogi, osjećamo bijes i frustraciju ovog podlog čina kojim je neovisnu, mirnu demokratsku zemlju napala i čiji narod ubija jedna od najvećih svjetskih sila”, rekao je Gilmour. “Želimo izraziti svoju potporu Ukrajini i na taj način pokazati da većina svijeta misli kako je potpuno pogrešno da supersila napadne neovisnu demokratsku zemlju.”

“Hey Hey Rise Up” prva je autorska glazba Pink Floyda u 28 godina. Godine 2014. bend je objavio album “The Endless River”, koji je uglavnom bio sačinjen od ambijentalne i instrumentalne glazba nastale za vrijeme snimanja albuma “The Division Bell”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X