Pink Floyd prikupili 500.000 funti humanitarnim singlom za Ukrajinu ‘Hey Hey Rise Up’

Sredstva će biti raspodijeljena između pet humanitarnih dobrotvornih udruga.

David Gilmour (foto: Zoran Stajčić)

Pink Floyd su otkrili da su, zahvaljujući njihovom nedavnom dobrotvornom singlu “Hey Hey Rise Up”, prikupili 500.000 funti za humanitarne svrhe za pomoć onima pogođenima rusko-ukrajinskim ratom koji je u tijeku.

“Hey Hey Rise Up” objavljena je u travnju kao prva nova pjesma Pink Floyda u gotovo tri desetljeća. U to vrijeme, vođa benda David Gilmour – koji ima ukrajinsku obitelj i već je govorio protiv rata – rekao je da je pjesma snimljena samo nekoliko tjedana prije kao znak solidarnosti s onima koji se bore protiv ruske invazione vojske.

“Mi, poput mnogih, osjećamo bijes i frustraciju zbog ovog podlog čina nezavisne, miroljubive demokratske zemlje koja je napadnuta i čiji su ljudi ubijeni od strane jedne od najvećih svjetskih sila”, izjavo je za tisak. “Nadam se da će dobiti široku podršku i publicitet. Želimo prikupiti sredstva za humanitarne svrhe i podići moral. Želimo izraziti podršku Ukrajini i na taj način pokazati da većina svijeta misli da je potpuno pogrešno da supersila napadne nezavisnu demokratsku zemlju kakva je Ukrajina postala.”

Ubrzo nakon digitalnog i streaming izdanja pjesme, Pink Floyd je najavio fizičko izdanje na CD-u i vinilu od sedam inča. Kao i kod digitalnog izdanja, zarada je pridonijela dobrotvornom prikupljanju sredstava.

U izjavi objavljenoj na Badnjak (24. prosinca), bend je potvrdio da je dosegao značajnu prekretnicu od pola milijuna funti. 450.000 funti je navodno došlo od pojedinačne prodaje i prihoda od streaminga, dok su preostalih 50.000 funti pridonijeli Gilmour i kolega iz benda Nick Mason (jedini drugi član Pink Floyda uključen u stvaranje “Hey Hey Rise Up”).

Novac će, kako su napisali, biti raspodijeljen između pet humanitarnih dobrotvornih organizacija: Hospitallers, The Kharkiv And Przemyśl Project, Vostok SOS, Kyiv Volunteer i Livyj Bereh. Bend je također potaknuo obožavatelje da se upuste u vlastitu filantropiju, napisavši uz poveznicu na stranicu resursa: “Da vidimo što još možemo učiniti ove zime… Bilo bi sjajno kada biste se osjećali sposobnim doprinijeti bilo kojoj od ovih dobrotvornih organizacija izravno.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X