Pips Chips And Videoclips predstavljaju notnu knjigu ‘Songbox’ na Interliberu

‘Songbox’ je naziv knjige nota za 25 pjesama iz karijere Pipsa prilagođenih za klavir, gitaru i vokal. Prilagodbe za klavir potpisuje Zdeslav Klarić, a za gitaru Ivan Božanić, dugogodišnji članovi banda. Grupa ‘Songboxom’ na simbolički način obilježava 25 godina postojanja sljedeće godine.

Ovitak knjige notnih zapisa Songbox grupe Pips Chips And Videoclips
Ovitak knjige notnih zapisa Songbox grupe Pips Chips And Videoclips

Notna šetnja kroz povijest Pipsa sadrži zimzelene od samih početka karijere poput “Gume na kotačima” “Malene”, “Plači”, “Poštara lakog sna” sve do recentne uspješnice “Htio bi da me voliš”.

“Osnovna nit vodilja Songboxa je život i opredmećenje ideje. Ideju, kao nematerijalni, apstraktni konstrukt mi ljudi intuitivno vremenom spoznajemo tek u njenim djelićima i materijaliziramo i kroz art. Zanimljivo je osvijestiti koliki je značaj i influenca nematerijalnog u našem isključivo materijalnom Svemiru. U “Songboxu” stječemo uvid kako se ideja otjelovljuje i postaje zvuk, slika ili riječ.  Pritom, “Songbox” notacije poziv su na akciju, prije svega na igru i sviranje, interpretaciju i kreaciju i na neki način protest su protiv uobičajene površne medijske konzumacije kako muzike tako i ostalih vidova umjetnosti”, objasnio je Dubravko Ivaniš.

Pjesmarica je bogato opremljena ilustracijama Jadranke Ivaniš Yaye, a posebnost je da se uz svaku pjesmu može pročitati i priča/crtica koje su među ostalima napisali Miljenko Jergović, Gordan Muratović Coco, Dino Šaran, Damir Martinović Mrle, Zvonimir Boban, Marko Tomaš, Suzana Ritz i mnogi drugi.

Izdanje u koprodukciji Dan, Mraka i Hrvatskog društva skladatelja prvo predstavljanje doživjet će na ovogodišnjem zagrebačkom Interliberu u petak 11. studenog od 19.30 na štandu Rockmarka. Promotivan cijena na interliberu je 222,22 kn.

 

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X