Pjesma ‘Poliži mi guzicu’ podijelila fanove Jacka Whitea

Wofgang Amadeus Mozart, Jack White i Insane Clown Posse – tri nespojiva imena ipak su se našla u jednoj pjesmi i kontroverza je stvorena. Poslušajte i procijenite.

Insane Clown Posse i Jack White (Izvor: Third Man Records)

Jack White pridružio se detroitskim reperima Insane Clown Posse. Zajedno su snimili pjesmu „Leck Mich Im Arsch“ koja je prigodno prevedena kao „Poliži mi guzicu“. Bivši osnivač još uvijek neprežaljenih The White Stripesa radio je na pjesmi sa Shaggy 2 Dopeom i Violent J-em u rap metal maniri dok je u podlozi iste melodija koju je komponirao Wolfgang Amadeus Mozart 1782. godine. Pjesma će se pojaviti na 7 inčnom vinilu 13. rujna, a objavit će je Whiteova nezavisna etiketa Third Man Records.

Sam Third Man je objasnio zašto je došlo do ove neobične kolaboracije i kako se Mozart našao u cijeloj priči: „U ’82. akhem, 1782. Wolfgang Amadeus Mozart napisao je komad koji nikad nije ugledao svjetlo dana. Naslov tog komada je „Leck Mich Im Arsch“, u točnom prijevodu: „Poliži mi guzicu“. Razumljivo ova skladba je, slikovito rečeno, pometena pod tepih. Prema tome tko je u današnje vrijeme može predstavit bolje od divljih, uspješnih, neshvaćenih i kontroverznih detroitskih repera Insane Clown Posse?“

Pjesma se može poslušati na stranicama Third Man Recordsa i na Soundcloudu, a po reakcijama fanova na tom servisu „Leck Mich Im Arsch“ unio je razdor. Za neke je remek djelo, a za neke najgora kolaboracija koju je Jack White ikad napravio u karijeri, a napravio ih je dosta.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X