Pjevačica Halsey pogođena gumenim metkom tijekom prosvjeda u Los Angelesu

‘Bili smo mirni s rukama u zraku. Nismo se micali. Nismo prelazili crtu’, tvrdi pjevačica pogođena u bedro i koja je s ostalim prosvjednicima iskusila konstantno gađanje suzavcem.

Halsey je na Instagramu objavila ftotografiju masnice na bedru zadobivene pogotkom gumenog metka

Halsey je u subotu sudjelovala na prosvjedu “Black lives metter’ u Los Angelesu.

“Bili smo mirni s rukama u zraku. Nismo se micali. Nismo prelazili crtu. Policija je otvorila vatru na nas nekoliko puta i ispaljivala gumene metke i suzavac po nama, građanima, koji ih nismo provocirali”, napisala je Halsey na Instagramu i dodala: “Većina nas ih je jednostavno molila da pokažu empatiju i preispitaju svoju humanost, našu povijest i našu budućnost. Prva linija nije popuštala. Vratit ću se.”

Halsey (Foto: Wikipedia)

Potom je u drugom postu navela da je pogodio gumeni metak i šrapnel, te dodala da ih je policija satima gađala suzavcem. “Pogodio me šrapnel koji se nekoliko puta odbio od tvorničkog zida. Imala sam sreće, jer bi mi direktni pogodak nanio ozbiljne ozljede. Pucali su ljudima direktno u lica tijekom mirnih prosvjeda”, napisala je uz objavu fotografije velike masnice na bedru koju je zadobila i nastavila:  “Ako si moj follower koji je odlučio ne miješati se, ali si ljut zbog svega što se događa, shvati da sam dobila nekoliko masnica zbog toga što nisam radila ništa protuzakonito, razmisli da si na našoj strani, jer u stvarnosti ono što se događa crnoj populacije je gore od mojih masnica. Uključi se. Potpiši. Doniraj. Šeraj linkove. Učini nešto”.

U poruci na Twitteru, Halsey je pozvala ljude da ignoriraju ono što mainstream mediji pišu o slavnima u ovoj situaciji. “Uključite se s onima koje volite, ali budite fokusirani na poruku. I ne dopustite da mediji naruše ugled vaše generacije i da ste oni koji brinu više o poznatim ljudima nego o životima crne populacije. Vi ste uporni i pametni”, napisala je Halsey.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X