Plastic Sunday za 15 godina rada objavili vinilnu kompilaciju

Plastic Sunday prvih 15 godina postojanja obilježili su objavljivanjem istoimene kompilacije ‘Plastic Sunday’ na gramofonskoj ploči, na kojoj se nalazi devet pjesma koje se mogu smatrati DNK-om ove grupe iz grada Niša u Srbiji. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, Bandcampu i YouTubeu, a ploču potražite u Antishopu u Beogradu i PDV prodavaonici u Zagrebu, kao i u prodavaonicama ploča širom regije.

Plastic Sunday ‘Plastic Sunday’

Kompilacija obuhvaća period rada benda od prvih dana do danas. Kako su Plastic Sunday eksperimentirali sa žanrovima tijekom svih ovih godina, tako i na ovoj kompilaciji slušatelji idu zajedno s Milanom i Bratislavom Mitrovićem i Aleksandrom Stanković na putovanje kroz muzičke autostrade i sporedne staze kao što su garažni rokenrol, noise, psihodelija, pop, shuegaze… a sve to kroz jedinstveni izraz ovog sastava.

Mastering kompilacije uradio je Goran Crevar u producentskoj kući Digimedia, koji je i ranije surađivao s bendom kao snimatelj i producent na prva dva albuma „Razum traži razloge” i „Komunikacija”. Treći album Plastic Sunday snimili su u Vrbasu, u studiju „Šamarčina” maestra Roberta Telčera, tako da se na ovoj ploči mogu čuti pjesme kako sa sva tri online izdanja, tako i singlovi „Letimo ka suncu” i „Mesto za nas” koji su snimljeni u Nišu i koji svoje mjesto nisu našli na ranije objavljenim izdanjima. Ova ploča je ujedno i prvo službeno fizičko izdanje grupe Plastic Sunday. Dizajn omota uradio je Danilo Paunović.

Plastic Sunday su na sceni od 2010. godine i objavili su tri albuma – “Razum traži razloge” (2011), “Komunikacija” (2014) i “Svetlost u tebi” (2017). Poslije duže pauze vratili su 2022. godine novim singlovima “Mesto za nas” i “Vreme”, a do kraja godine trebao bi biti objavljen i novi album, koji u Nišu snimaju s producentom Jankom Džambasom iz grupe Bohemija.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X