Počele su prijave za 12th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za dvanaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Hard Place odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istom mjestu.

12th Croatian Blues Challenge

Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

Petak, 30.10.2020. Solo/duo kategorija
Subota, 31.10.2020. Band kategorija

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – 37th International Blues Challengeu, koji će se održati od 19. do 23. siječnja 2021. u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 12th European Blues Challengeu, koji će se održati 2023. godine.
Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je pet naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.
Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 11 Zagreb International Blues Festivala, 11 Croatian Blues Challengea, objavila petnaestak kompilacijskih albuma, 12 godina za redom poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens i Hell… na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače – Keeping the Blues Alive.

Prijave za 12th Croatian Blues Challenge traju do nedjelje 25.10.2020. u ponoć., a izvođači se prijavljuju putem ovog linka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X