Počele su prijave za 15th Croatian Blues Challenge

Prijave za 15th Croatian Blues Challenge traju do ponedjeljka, 6.11. u ponoć.

15th Croatian Blues Challenge

Počele su prijave za petnaesto nacionalno natjecanje hrvatskih blues glazbenika – Croatian Blues Challenge. Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg Challengea u zagrebačkom klubu Booze & Blues, odlučeno je da će se i ovogodišnje natjecanje održati na istoj lokaciji. Već tradicionalno, natjecatelji će nastupiti u dvije kategorije:

Petak, 10.11.2023. Solo/duo kategorija
Subota, 11.11.2023. Band kategorija

Prijave za 15th Croatian Blues Challenge traju do ponedjeljka, 6.11. u ponoć, a izvođači se prijavljuju putem ovog linka.

Kao i svih prethodnih godina, pobjednik u svakoj kategoriji stječe pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju – International Blues Challengeu, koji se svake godine održava u prijestolnici bluesa – Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na jednom od sljedećih European Blues Challengea.

Da hrvatski blueseri imaju što reći na velikoj svjetskoj blues pozornici potvrđuje da je šest naših predstavnika (Tomislav Goluban, Sunnysiders, Delta Blues Gang, Zack Dust & Jura Geci, Bluesy Threesome, Bok Blues) ušlo u polufinale International Blues Challengea u Memphisu.

Udruga “Hrvatske blues snage” promiče blues glazbu u Hrvatskoj te okuplja brojne zaljubljenike u blues, glazbenike, novinare, izvođače, agencije, diskografske kuće, klubove… Do sada je organizirala više od 500 koncerata, 14 Zagreb International Blues Festivala, 14 Croatian Blues Challengea, objavila dvadesetak kompilacijskih albuma, 14 godina za poslala predstavnike u Memphis na International Blues Challenge te u Berlin, Toulouse, Rigu, Bruxelles, Torritu, Horsens, Hell, Malmö… na European Blues Challenge. Također, na International Blues Challengeu u Memphisu, udruga Hrvatske blues snage je osvojila najprestižniju svjetsku blues nagradu za neizvođače – Keeping the Blues Alive!

Najnovija dobra vijest je da će Hrvatske blues snage organizirati 14th European Blues Challenge 2025. u Splitu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X