Podijelili smo ulaznice za promociju albuma ‘Apocalipstick’ Ivana Grobenskog

Promocija je 26. studenog u koprivničkom FUNK-u, predgrupa je Revirgin.

Ivan Grobenski “Community”

Ivan Grobenski objavio je svoj četvrti studijski album na kojem se nalazi 9 novih pjesama uključujući i “Lo-Fi Girl Felt Cute” najavni singl albuma “Gender Reveal Party”. Prošlog je petkao objavio i treći singl “Community”. Koncertna promocija u Koprivnici zakazana je za 26. studenog u FUNK-u.

Ravno do dna je podijelio 2×2 ulaznice za promociju albuma “Apocalipstick” kna kojoj će kao predgrupa nastupiti čakovečki Revirgin. Kao točan odgovor na pitanje o bendovima u kojima je Groba prethodno svirao mogli ste navesti Moskau, Lolitu, Suho Grlo Nos ili cijeli niz drugih projekata, teško biste pogriješili. Kako bilo izvukli smo pobjednike, a to su: Mateja Ljubić Sekulić i Đenis Sombol.

“Apocalipstick” je, za razliku od Ivanovog prethodnog albuma “Siromahi i Lazari” koji je ukorijenjen u izmišljenu i mitsku prošlost, smješten u grčevitu sadašnjost i neizvjesnu budućnost. Devet pjesama, od uvodne “Mental Health Customer Support” pa do završne, a ujedno i naslovne “Apocalipstick”, funkcionira kao jedan dan proveden na internetu, jedan sat ‘skrolanja’ portalima koji donose vijesti, deset minuta provedenih na TikTok-u, beskonačno provjeravanje društvenih mreža, kao gradska vožnja kroz gužvu uz “Vašu omiljenu radijsku postaju i non-stop hitove” ili mazohističko večernje praćenje središnje informativne emisije u kojima stručnjaci objašnjavaju “što nas sve čeka i kako se pripremiti”.

Album je snimljen u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski. Produkciju i aranžmane zajednički potpisuju Marin Hraščanec i Ivan Grobenski. Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans. Gostujući glazbenici na albumu su Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Marin Hraščanec (synth, klavir, back vocal), te Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec kao prateći vokali.

Uz Grobenskog, na koncertu će nastupiti i Revirgin, bend kojeg je jedan web portal prozvao čakovečkim Talking Headsima, a isporučit će vam mnoštvo neurotičnih iščašenih hitova. Riječ je o glazbenom dvojcu kojeg čine Karlo Križnik (gitara i vokal) i Paula Gavez (synth). Djeluju od 2020. godine i trenutno promoviraju svoj nedavno objavljen prvi album “Simulations”. Inspiraciju za glazbu crpe iz različitih žanrova među kojima su new wave, gothic rock, post-punk, synth-punk, funk i drugi. Revirginova glazba i estetika može se opisati kao kombinacija retro VHS estetike 80-ih i 90-ih te avangardne i apstraktne umjetnosti prenesene kroz plesnu glazbu i energičan nastup.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X