Pogledajte kako izgleda susret nogometnih klubova i različitih bendova u dizajnerskom hommageu Paninijevim sličicama

U groznici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Tim Burgess, frontmen Charlatansa, zajedno je s dizajnerima Markom Liptrottom i Nickom Fraserom, uletio u grafički projekt koji je ustvari hommage Paninijevim sličicama za skupljanje i razmjenu.

  • 22
    Shares
Susret Bayern Münchena i Red Hot Chilli Peppersa (izvor: screenshot Instagram)

Projekt je nazvan “Bands F.C.”, odnosno “Bands Football Club”, a uključuje izradu sličica na kojima se grafički spajaju logotipovi različitih bendova s logotipovima europskih i svjetskih nogometnih klubova, od Black Flaga i Juventusa preko The Curea i Notthingham Forresta.

“To je, ustvari, slavljenje trenutka u kojem različiti bendovi i nogomet nalijeću jedno na drugo – i duboki naklon Paninijevim sličicama”, objašnjava Nick Fraser, “Počeli smo bezveze, s tek nekoliko ideja, i onda se to pretvorilo u non-stop spajanje bendova i klubova – vodili smo računa o tomu da neke bendove za koje znamo da vole određene klubove, u smislu dizajna, tim klubovima i pripojimo (poput Oasisa i Manchester Citya), dok su neki drugi čisti plod samog dizajna ili igre riječi. Primjerice Wu – Tang Clan i Wolverhampton Wanderers, odnosno Wu – verhampton Wanderers. Neki od dizajnerskih primjeraka su i kriptični tragovi izvjesnih pjesama itd.”

Pogledajte kako izgleda konačan susret bendova i nogometnih klubova u animaciji dugogodišnjeg suradnika Charlatansa, Chrisa Walkera.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X