Pogledajte kako izgleda susret nogometnih klubova i različitih bendova u dizajnerskom hommageu Paninijevim sličicama

U groznici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, Tim Burgess, frontmen Charlatansa, zajedno je s dizajnerima Markom Liptrottom i Nickom Fraserom, uletio u grafički projekt koji je ustvari hommage Paninijevim sličicama za skupljanje i razmjenu.

  • 22
    Shares
Susret Bayern Münchena i Red Hot Chilli Peppersa (izvor: screenshot Instagram)

Projekt je nazvan “Bands F.C.”, odnosno “Bands Football Club”, a uključuje izradu sličica na kojima se grafički spajaju logotipovi različitih bendova s logotipovima europskih i svjetskih nogometnih klubova, od Black Flaga i Juventusa preko The Curea i Notthingham Forresta.

“To je, ustvari, slavljenje trenutka u kojem različiti bendovi i nogomet nalijeću jedno na drugo – i duboki naklon Paninijevim sličicama”, objašnjava Nick Fraser, “Počeli smo bezveze, s tek nekoliko ideja, i onda se to pretvorilo u non-stop spajanje bendova i klubova – vodili smo računa o tomu da neke bendove za koje znamo da vole određene klubove, u smislu dizajna, tim klubovima i pripojimo (poput Oasisa i Manchester Citya), dok su neki drugi čisti plod samog dizajna ili igre riječi. Primjerice Wu – Tang Clan i Wolverhampton Wanderers, odnosno Wu – verhampton Wanderers. Neki od dizajnerskih primjeraka su i kriptični tragovi izvjesnih pjesama itd.”

Pogledajte kako izgleda konačan susret bendova i nogometnih klubova u animaciji dugogodišnjeg suradnika Charlatansa, Chrisa Walkera.

 

  • 22
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh