Pogledajte novi singl i spot Cinkuša ‘Komu majka beli kolač pečeš’

Glazbena družina Cinkuši se vraća nakon gotovo pet godina s novim studijskim snimkama kojima najavljuju svoj novi studijski album.

Cinkuši ‘Komu majka beli kolač pečeš’

Pankersko-rokerska svježina i energija koja se sjedinjuje s elementima teške i prkosne povijesti života običnog čovjeka, težaka, grubost i melankolija, žestina i emotivnost i dalje su glavna srž njihova izričaja.

Cinkuši su skupa s Markom Firstom krenuli u novu avanturu 2022. godine te potpisuju glazbu za dugometražni igrani film „Nosila je rubac črleni“, u režiji Gorana Dukića, a po scenariju Sandre Antolić. Singl i video spot „Ptičekova svadba“ pratio je izlazak filma u kina krajem prošle godine, a upravo su završili novi singl i video spot kojim najavljuju svoj dugo očekivani album.

Zvon, zvon, zvone Cinkuši i na sebi svojstven način ukazuju: „Nikako da tematika o soldatu kojeg otpravljaju u rat postane stvar prošlosti“, kažu Cinkuši.

Pjesma „Komu majka beli kolač pečeš“ izvučena je iz bogate međimurske narodne baštine te odsvirana žestoko kako to Cinkuši znaju i drugi je singl sa njihova novog, 6. po redu studijskog albuma.

Producent Igor Ivanković potpisuje mix, mastering i produkciju.

Spot je sniman prilikom zadnjeg koncerta Cinkuša u Močvari u režiji Darka Drinovca. Pri snimanju mu je pomogao Alen Stanković Jennky, a u montaži Vjeran Pavlinić.

 

 

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X