Pogledajte ‘Sonic Doom: The Movie’ – dokumentarac o bendovima Cojones i Umor

Matija Trupinović, redatelj rockumentarca, ‘Sonic Doom: The Movie’, upravo je na YouTubeu isti dao na uvid glazbenoj i filmskoj javnosti. ‘Sonic Doom: The Movie’ opisuje glazbeni put dva zagrebačka underground benda: Umor i Cojones.

'Sonic Doom: The Movie'

Oba benda pod ovim imenima djeluju od 2006. godine nakon čega su uslijedila brojna izdanja, a upravo su prva njihova izdanja izašla pod okriljem nezavisnog labela Sonic Doom Records, čija je idejna nit vodilja bila skupiti slične bendove koji sviraju stoner ili žanrovski srodnu glazbu te uz do it yourself (DIY) pristup glazbi, istu stvarati i izdavati.

“Ovaj film je moj prvi amaterski pokušaj stvaranja dokumentarca te s obzirom na brzinu snimanja i prikupljanja snimki te montiranja i idejnog režiranja, teška srca priznat ću da sam zadovoljan”, tvrdi redatelj Matija Trupinović i dodaje: “Želio sam prikazati istinsku ljubav prema glazbi i to svih ljudi u filmu (svirački i menadžerski) i nadam se da sam uspio te da će drugi bendovi, noviji, ali i stariji koji razmišljaju o sličnim koracima, koje su napravili Umor i Cojones, uvidjeti što ih čeka – put, zgode i nezgode, prepreke i izazovi koji su pred svim takvim bendovima, ukoliko ustraju u svome radu, kvalitetnom radu.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tIh_U3bWXN8&feature=youtu.be[/youtube]

Kao što je u životu, tako je i u glazbi. Kad putevi više nisu usklađeni onda se razdvoje, ali najbolje u svemu je što je svaki novi put pojedinog benda bio ispravan. Svi su i dan danas prijatelji, a Umor je ostao dosljedan Sonic Doom Recordsu pod kojim izlazi i njihov novi album “Held Us Silent For a Moment”.

Oba benda i ove godine odlaze na nove europske turneje. Cojonesi kreću na turneju 10. travnja koja završava 26. travnja (Slovenija, Njemačka, Austrija, Luxemburg, Nizozemska, Belgija, Češka), a Umor starta 25. travnja (Češka, Austrija, Njemačka, Belgija) i sve završavaju koncertom u zagrebačkoj Močvari 11. svibnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X