Poinciana Feels debitira duplim singlom ‘Prava stvar’ / ‘Solitude’

Beogradski soul kolektiv Poinciana Feels predstavlja svoje prvo izdanje.

Poinciana Feels (Foto: Vanja Lozanović)

“Prava stvar” je lijep primjer što se dogodi kada se ljudi okupe oko zajedničke fascinacije soulom, jazzom, funkom i world musicom. Grupa postoji od 2020. godine, svirali su “tu i tamo”, radili na pjesmama i čekali trenutak da se predstave. “Prava stvar” i “Solitude” su najava onoga što dolazi. Poinciana je drvo koje (originalno) raste na Madagaskaru, ali to je i naziv jazz klasika besmrtnog pijaniste Ahmada Jamala. Poinciana Feels je osjećaj koji dolazi iz glazbe koju svira ovaj bend.

“Svako ljudsko biće će se u jednom trenutku svog života neminovno zapitati da li je ovaj život kakav živimo danas, kao takav jedini moguć i da li ono sto doživljavamo kao stvarnost mora tako da izgleda. Ova pesma govori o jednoj takvoj upitanosti, o našoj iskonskoj potrebi da se okrenemo sebi, da istražimo sebe i da se sretnemo sa svime što postoji u nama. Na tom putu je neophodno da se povučemo, da ostanemo sami sa svojim mislima, kako bismo u tišini preispitali sve ono što nam se danas nudi kao istina. Pesma priča o intuitivnoj potrazi za mirom u sebi, koji nam je svima neophodan kako bismo u ovom životu našli svoju misiju, i dali pravi smisao svom životu,” kaže gitarist i autor pjesme Aleksa Lukić.

Članovi benda Poinciana Feels su: Max Kočetov (saksofon), Andreja Hristić (klavijature, bas i vokal), Miloš Grbatinić (bubnjevi), Nenad Tepavčević (vokal), Ana Protulipac (vokal) i Aleksa Lukić (gitara).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X