Pokrenuta kampanja za podizanje spomenika Peteu Shelleyu

Shelleyeva obitelj podržala je inicijativu.

  • 6
    Shares
Pete Shelley (izvor: Wikipedia)

Lansirana je kampanja kako bi se prikupila sredstva kojima će se podići spomenik preminulom frontmenu Buzzcocksa, legendarnom Peteu Shelleyu. Podsjećamo, pjevač i gitarist kultnih pankera iz Boltona, preminuo je prošlog mjeseca, 6. studenog, u Estoniji gdje je posljednjih nekoliko godina i živio. Imao je 63 godine.

Spomenik bi, inače, trebao biti podignut u njegovom rodnom gradu Leighu, a inicijativu je pokrenuo radnik u gradskoj vijećnici, Paul Maiden. Maiden radi i kao glazbeni promotor, a do sada je već skupio stotine potpisa. Akciji se pridružio i obližnji gradić Hindley Green koji je na svoju ruku već počeo skupljati sredstva za gradnju spomenika Shelleyu.

“Čini mi se da u našem kraju ne priznajemo i ne cijenimo dovoljno muzičare”, ispričao je Maiden za Wigan Today, “Shelley je u cijelosti inovirao punk glazbu, dodao mu je melodiju, čitavi je žanr učinio melodičnijim. Mislim da je vrijeme da Leigh počne cijeniti čovjeka koji je učinio zaista nevjerojatne stvari.”

Shelleyeva obitelj već je podržala incijativu. Do sada najveća akcija prikupljanja sredstava tek se ima održati, i to sutra, na viganškom The Boulevardu.

  • 6
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh