Pokrenuta kampanja za podizanje spomenika Peteu Shelleyu

Shelleyeva obitelj podržala je inicijativu.

Pete Shelley (izvor: Wikipedia)

Lansirana je kampanja kako bi se prikupila sredstva kojima će se podići spomenik preminulom frontmenu Buzzcocksa, legendarnom Peteu Shelleyu. Podsjećamo, pjevač i gitarist kultnih pankera iz Boltona, preminuo je prošlog mjeseca, 6. studenog, u Estoniji gdje je posljednjih nekoliko godina i živio. Imao je 63 godine.

Spomenik bi, inače, trebao biti podignut u njegovom rodnom gradu Leighu, a inicijativu je pokrenuo radnik u gradskoj vijećnici, Paul Maiden. Maiden radi i kao glazbeni promotor, a do sada je već skupio stotine potpisa. Akciji se pridružio i obližnji gradić Hindley Green koji je na svoju ruku već počeo skupljati sredstva za gradnju spomenika Shelleyu.

“Čini mi se da u našem kraju ne priznajemo i ne cijenimo dovoljno muzičare”, ispričao je Maiden za Wigan Today, “Shelley je u cijelosti inovirao punk glazbu, dodao mu je melodiju, čitavi je žanr učinio melodičnijim. Mislim da je vrijeme da Leigh počne cijeniti čovjeka koji je učinio zaista nevjerojatne stvari.”

Shelleyeva obitelj već je podržala incijativu. Do sada najveća akcija prikupljanja sredstava tek se ima održati, i to sutra, na viganškom The Boulevardu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X