Portal Forum.hr pokrenuo crowdfunding kampanju za svoj opstanak

Forum.tm prvi je medij u Hrvatskoj koji je odlučio zakoračiti u neizvjesno i zatražiti podršku svojih čitateljica i čitatelja nakon što je ostao bez potpore Ministarstva kulture.

Forum.hr
Forum.hr

‘Znamo da čitate portal Forum.tm i poštujete njegovu neovisnu uređivačku politiku jer znate da iza njega stoje samo novinari, a ne odvjetnički uredi i crkvene zaklade’, uvodne su riječi uredništva ovog medija osnovanog 2013. kad je dio novinara ugašenog tjednika Forum uzeo stvar u svoje ruke.

Nakon što je bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović ugasio financiranje neprofitnih medija, Forum.hr među prvima od svojih čitatelja i simpatizera traži sredstva putem Indiegogo crowdfunding kampanje pod geslom “Neka vide da nas ima”.

“Jasno vam je da zacrtani cilj ove kampanje nije dovoljan za dugoročan novinarski rad, ali će nam pomoći da premostimo kritično razdoblje od sljedeća dva mjeseca. Ako ga nadmašimo, nitko sretniji od nas. Dajemo vam riječ da nećemo zloupotrijebiti naše izvore. Želimo nastaviti razvijati Forum.tm kao odgovoran javni medij. Obećavamo još više dobrog novinarstva. Sve drugo obesmislilo bi Forumovo postojanje. Zato ste nam potrebni”, poručuju iz Forum.hr-a.

Medij je u današnjem danu kad je startala kampanja do trenutak objave ovog članka prikupio nešto više od 1.000 američkih dolara od traženih 5.000 za uspješno okončanje kampanje.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X