Porto Morto i Edo Maajka pošećerili hit ‘Jesmo l’ sami’

Nakon što su u studiju Šećer na prijašnjim sessionima ugostili KUKU$, Shiru Rodbinu i z++-a, bend Porto Morto u goste je pozvao Edu Maajku.

Edo Maajka i Porto Morto – Jesmo l’ sami

Suradnja na hitu ”Jesmo l’ sami” iz 2001. godine donosi novo zvučno viđenje pjesme, a kako zvuči (i izgleda) pogledajte na Porto Morto YouTube kanalu i na streaming servisima.

Pitanje „Jesmo l’ sami?” golica čovjekovu maštu, a viđenje “čuđenja prema svemiru” vidi se i u spotu kojeg je snimao Hrvoje Baudoin, dok je za kreativne outfite zaslužna Ira Rumora. Majstori su snimanja i audio inženjeringa Dominik Kisić i Jakov Ramničer, a Hrvoje Klemenčić i Roko Crnić odradili su miks i master.

Njihov studio Šećer nastao je prije 2 godine kao odgovor na potrebu benda za vlastitim prostorom u kojem mogu eksperimentirati i zabavljati se sa zvukom i videom u društvu aktualnih izvođača.

„Šećerne sesije zamišljene su kao susreti muzičara u kojem, u vlastitom, odnosno Porto Morto aranžmanu, izvodimo pjesme koje smo kroz umjetničko i privatno odrastanje kultivirali, a ideja je uspostava što šire palete žanrovski različitih izvođača koje možemo svesti na zajednički nazivnik; sve izvođače povezuju isti faktori – autorstvo te djelovanje i dijeljenje sudbine istog grada.“ – kažu dečki iz benda.
Iduća 3 četvrtka čekaju vas neodoljive poslastice iz studija Šećer – osim Ede Maajke, čut ćete hitove Darka Rundeka, 30 zone i Haustora u novom izdanju.

„Edu smo oteli u svom Porto kombiju, Rundeka smo hapsili i sad je zavezan u podrumu našeg studija (odgaja Roku klinca i piše nam tekstove), a 30zona došla je checkirati ima li u Gračanima dušmana, kažu – Gračani su sigurni od dušmana.” – poručuje ova sedmorka.

Osim po zvuku, Porto Morto svoju prepoznatljivost gradi i u vizualnom izrazu koji je vidljiv u spotovima, ali i na stageu. Sljedeća je prilika za audiovizualno uživanje 21. prosinca, kada nastupaju u Vintage Industrial Baru. Ovim će božićnim koncertom zatvoriti “Portopop” poglavlje i najaviti novu eru benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X